IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz E-Class се справи по-добре с „Лосовия тест“ от S-Class

Експертите останаха впечатлени от безопасността и удобството на модела (ВИДЕО)

Журналистите от испанското издание km77 подложиха на „Лосов тест“ обновения Mercedes-Benz E-Class във версията му с две врати. И се оказа, че купето се справя по-добре с изпитанието от флагмана на марката S-Class”.


Локов тест, E-Class


Целта на „Лосовия тест“ е да се провери управляемостта и маневреността на автомобила. Той симулира заобикаляне на внезапно появило се животно на пътя и връщена в лентата на движение, като за да бъде признат за успешен, той трябва да бъде покрит със скорост от 77 км/ч.

Обновената E-Class успя да се справи с изпитанието при 75 км/ч, при това още от първия опит. С увеличение на скоростта обаче купето не успя да се върне в траекторията си и удари един от конусите. Това се случи и при 79 км/ч, но въпреки това експертите отчетоха безопасността и добрата управляемост на модела.



С този си резултат E-Class успя да изпревари флагмана на марката – новото поколение на S-Class, което се справи с изпитанието със 74 км/ч, но при всеки опит с по-висока скорост събаряше конусите на полигона. Още по-лошо беше представянето на друг луксозен седан от този клас – Lexus LS, който покри теста само със 71 км/ч.

Снимка и видео: km77.com / YouTube

0 от 500