IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel Corsa се превърна в брутално зверче

Проектът iRC на тунинг-ателието Irmscher е с агресивна визия и с 200 "коня" под капака

Към момента най-мощните варианти на компактната Opel Corsa предлагат 131 к.с. при бензиновия вариант и 136 при електрическия. А към момента по-сериозни модификации не се предвиждат и скоро едва ли ще видим GSi или нещо, което да наследи някогашните ОРС изпълнения на немския хечбек.


Irmscher Corsa iRC


Германската тунинг компания Irmscher, обаче, реши да се посвети в задоволяване на нуждата от феновете на "по-състезателни" версии на Corsa, като представи изображения на новия си проект, наречен Corsa iRC. Както може да видите, това ще един доста екстремен автомобил, който ще предлага брутална визия и солидна мощност.

Базираната в Ремсхалден компания има огромен опит в модификациите, като през ръцете на специалистите за 50 години са преминали над половин милион автомобила. Конкретно с Corsa Irmscher имат доста сериозни проекти, като сред тях е и подготовката на компактната машина за участия в Световния рали шампионат WRC.

В новия проект вдъхновението от състезанията е повече от видно. Изображенията показват по-голяма челна решетка, по-масивни колесни арки и карбонов аеродинамичен сплитер. С новия бодикит купето е по-широко, особено в долната част при праговете, а отзад се вижда нов дифузьор, с накрайници на изпускателната система в средата.


Irmscher Corsa iRC


Масивен заден спойлер е разположен върху оригиналния такъв, а цялата визия се допълва от агресивна черно-червена окраска на купето. От Irmscher предлагат също специално спортно окачване за Corsa, което сваля клирънса, както и 18-инчови лети джанти с уникален дизайн, наречени Turbo Star.

В доработките за малкия Opel влизат също специален кит за контролния модул, повишаващ мощността с 25 к.с. В най-екстремните версии на доработената машина, обаче, мощността ще скача до впечатляващите 200 конски сили. Irmscher Corsa iRC ще бъде произведена в лимитирана серия, като немската компания все още не посочва планираните бройки.

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Георги ( преди 2 години )
    Откакто Опел стана френски за мен спря да съществува, като марка....
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Незнам кой ги пише тези статии, ама на сина ми opc-то 2016 е 207конски сили, заводско.Аре у лево с тази статия.
  • #4
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Жоро ( преди 2 години )
    Хопел-мопел, но с моята астричка доста гъзета с БМВ-та наказах... Плюйте си, но "ХоПел" си е марка!
  • #3
    7 rate up comment 14 rate down comment
    За протокола: ( преди 2 години )
    Вчера пуснахте статия за разочароващи спортни автомобили, като на заглавната страница бяхте изтипосали Alfa 4C с карбонов монокок, която едва докосва тегло от 1 тон и е призната дори от AMS за доста забавен автомобил. А днес пускате друга статия за това стоманено недоразумение с 200 коня като го наричате "брутално зверче" и използвате заигравки като "агресивна визия", както и "мощността ще скача до впечатляващите 200 конски сили". Очевидна антикампания срещу италианците
  • #2
    26 rate up comment 1 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Винаги са били над ВауВе, не знам за каква посредственост говориш? Докато във Волфсбург откриваха халогенните крушки В Рюселхайм предлагаха Интели лукс фаровете достъпни в Мерцедес и високия клас. Примерно.
  • #1
    1 rate up comment 36 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Колкото брутален може да е един опел. Самата марка говори за посредственост.