IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari си избра за лидер шеф на технологична компания

Бенедето Виня ръководи един от най-големите производители на микрочипове

Италианският производител Ferrari избра своя нов главен изпълнителен директор. Това е Бенедето Виня, който ще ръководи известната със своите мощни спортни двигатели марка при прехода към електрическо задвижване.


Бенедето Виня


Изборът е донякъде изненадващ, тъй като 52-годишният Виня никога не е работил в автомобилната индустрия. В момента той ръководите най-голямото подразделение на производителя на микро-чипове STMicroelectronics (ST), като започва работа в тази компания още през 1995 година. Виня е сред създателите на технологията, използвана за дисплеите на първите продукти на Apple.

Неговото назначение запълва 6-месечната празнина, оставена след решението на бившия главен изпълнителен директор Луис Камилиери да се оттегли по лични причини. Новият шеф беше обявен лично от президента на Ferrari – Джон Елкан, който контролира италианската марка чрез инвестиционната си компания Exor.

„Компанията е щастлива да приветства на борда си един от лидерите в технологичната индустрия. Неговото дълбоко разбиране на технологиите, движещи голяма част от промяната в нашата индустрия, и доказаните му иновации, изграждане на бизнес и лидерски умения, ще укрепят допълнително Ferrari и неговата уникална история“, коментира Елкан.

Според анализаторите, назначението на Виня има за цел именно да намали притесненията относно бъдещето на Ferrari след преминаването към електрическо задвижване. Новият директор ще заеме длъжността на 1 септември, като ще има за задача да се справи с предизвикателствата на електрическата мобилност, а също така и да върне старата слава на марката във Формула 1.

0 от 500