IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari минава на ток през 2025 година

До края на тази година компанията ще покаже 3 нови модела

Първото електрическо Ferrari ще бъде представено пред публика през 2025 година. Това обяви президентът на италианската компания Джон Елкан на събрание на акционерите, проведено в Кавалино.


Ferrari


Елкан допълни, че до края на десетилетието производителят на спортни автомобили ще стане въглеродно неутрален. Що се касае до краткосрочните планове на Ferrari - още през тази година компанията ще предложи 3 нови модела на клиентите си.

"Продължаваме да прилагаме нашата стратегия за електрификация изключително стриктно. Тази технология ще намери място и в спортната ни програма, като първият ни електрически модел ще бъде готов през 2025 година. Можете да бъдете сигурни - всичко, което инженерите и дизайнерите в Маранело правят ще бъде нова отправна точка в историята ни", коментира Елкан.

Президентът на Ferrari представи и финансови отчети на Ferrari за миналата година. Той потвърди, че компанията търси нов изпълнителен директор, след като Луис Камилиери подаде оставка.

"Разполагаме с кратък списък с много силни кандидати, които притежават всички качества и най-вече специалните способности, да ръководят компанията, така че скоро ще направим своя избор", каза Елкан.

Той допълни, че последното тримесечие на 2020 година е било много силно за Ferrari и е успяло да компенсира загубите от преди това. Елкан очаква, че през тази година компанията ще успее продължи тази положителна тенденция.

Снимка: Motor1

0 от 500