IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari Purosangue няма да бъде SUV

Италианците продължават с разработката на първия си кросоувър

Въпросите са повече от отговорите, когато става дума за първия кросоувър на Ferrari. Италианският производител продължава усилено да тества модела Purosangue, като негови прототип вече са често срещана гледка в околностите на Маранело.


Ferrari Utility Vehicle


А това е така, защото се оказва, че Purosangue няма да бъде SUV, а FUV (Ferrari Utility Vehicle). Поне така го наричат мениджърите на Ferrari, които са категорични, че това ще бъде един различен автомобил. В същото време, дори Lamborghini определа своя Urus като SSUV (Super Sport Utility Vehicle), така че от Ferrari явно гледат в малко по-различна посока.

Премиерата на Purosangue трябва да се състои през първата половина на 2022 година, а за негови основни съперници се сочат именно двата високопроизводителни кросоувъри Lamborghini Urus и Aston Martin DBX.


Ferrari Utility Vehicle


Поредното муле, заснето край на Маранело, използва за донор модел на Maserati, като предната и задната врати са изрязани, за да бъде постигнато по-късо междуосие. Известно е, че FUV-моделът на Ferrari ще получи фирмената система за задвижване на четирите колела, като тя ще е по-високо технологична от тази, поставяна на GTC4 Lusso и FF.

Според представител на марката, новата система AWD към момента няма аналог, като тя е настроена за високи скорости, а не за движение по тежки терени. Така Purosangue по скоро ще представлява GT със задни врати и заден люк, отколкото SUV. Моделът ще получи регулируемо окачване, което ще предлага различни нива на пътен просвет.


Ferrari Utility Vehicle


Що се отнася до задвижването, под капака на Purosangue може да се появи нова версия на 6,5-литровия V12 от модела 812 Superfast. По-мощният вариант обаче ще получи хибридно задвижване, в чиято основа ще бъде туин-турбо V8 двигател.

Снимки: Autoevolution

0 от 500