IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel обнови най-големия си кросоувър

Grandland идва с нови технологии и остана без "Х" в името си

Миналата есен Opel обнови компактния кросоувър Crossland, месеци след като представи изцяло новия му събрат по размери Mokka. Сега дойде време променена идентичност да получи и по-големият им роднина Grandland, който, подобно на останалите, също изгуби буквата "Х" седяща доскоро в края на името му.


Opel Grandland


Новият Grandland също получава новия дизайн на предницата, наречен Opel Vizor, който дебютира при новото поколение Corsa и след това при Mokka. В допълнение, кросоувърът получава и новите матрични фарове на марката, познати от флагмана Insignia. Последните са с по 84 диода във всеки клъстър, като видимостта е допълнително подобрена от система за нощно виждане с инфрачервена камера, способна да засича хора и животни на разстояние до 100 метра.

Още по-големи са промените в салона, където Opel Grandland е получил изцяло ревизирано арматурно табло, акцент в което е системата с два "слети" екрана. Визията е подобна на тази при новата Mokka, като в зависимост от нивото на оборудване, екранът на мултимедията може да е с размер до 10 инча. Толкова е и диагоналът на инструменталния панел.


Opel Grandland


Сред останалите промени в кабината може да се отбележат отворите на вентилацията с нов дизайн, променен е и лоста за предавките на автоматичната трансмисия.

Наличен е и богат пакет технологии за безопасност и асистиране, включващ функции като 360-градусова камера, интелигентен круиз контрол, наблюдение на слепите зони, предупреждение за сблъсък, аварийна спирачка и др.


Opel Grandland


Що се отнася до двигателната гама, от Opel все още не посочват подробности, но очевидно Grandland ще заложи на познатите и до момента бензинови и дизелови двигатели. Върхова отново ще е плъг-ин хибридната система, комбинираща 1,6-литров бензинов агрегат с два електромотора, която осигурява 4х4 задвижване с максимална мощност от 300 к.с.

Повече снимки на обновения Opel Grandland може да видите в галерията:

0 от 500