IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel официално потвърди завръщането на Manta като електромобил

Екстериорът на модела ще в стила на 70-те години, но оборудването ще е съвременно (ВИДЕО)

Компанията Opel обяви, че съвсем скоро ще представи електрическия модел в класически стил Manta Revival. Екстериорът на машината ще бъде в стила на дизайна от 70-те години на миналия век, но технически тя ще бъде напълно съвременна.



Не е тайна, че германският производител планира да възроди духа на оригиналната Manta, като се откаже от използването на двигател с вътрешно горене. Засега от компанията не споменават нищо за превръщането на тази машина в сериен модел. А това няма да е никак лесно, отчитайки съвременни строги технически изисквания за безопасност.

Загатнатият от компанията електромобил носи името Opel Manta GSe ElektroMOD, като до голяма степен запазва дизайна на своя предшественик, но получава и напълно светодиодни фарове. Техническите характеристики не се разкриват, но се очаква, че в Opel ще отдадат почит на оригиналната Manta, което означава задвижване на задната ос.


Opel Manta GSe ElektroMOD


Моделът в класически стил е вдъхновен и от първия електромобил на Opel - Elektro-GT, който ускорява от 0 до 100 км/ч за 6 секунди благодарение на двата си електромотора - всеки с мощност 118 к.с. Никел-кадмиевият акумулатор осигурява пробег от 44 км, но само когато електрическата кола се движи със 100 км/ч. Единственият по рода си Elektro-GT поставя 6 рекорда за скорост през май 1971 година.

Снимка и видео: Opel

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Фен ( преди 3 години )
    Аз пък искам легендата от едно време
  • #5
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Хубав е Ситроена, ама да го бяха кръстили Пунто :D
  • #4
    16 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Велик дизайн! Икона от 1970 г. Форма, линия, устременост, всичко те кара да се влюбиш от първи поглед. Когато тук още очаквахме да представят "новия" ВАЗ 2101-Жигули.
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    ами същото ... ( преди 3 години )
    като онуй "ретро" електрическо пежо 508, дето си отвисява като концепт повече от година
  • #2
    2 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    "поставя 6 рекорда за скорост през май 1971 година" =>петдесет години почти никакъв прогрес при електромобилите. А с тоя ретро дизайн сякаш казват на потребителя: "за бога братя не си ги купувайте".
  • #1
    2 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    "германският производител" -> собственост на PSA; "оригиналната Manta" => "да се откаже от използването на двигател с вътрешно горене". За какво въобще говорим: ни ще е немско, ни ще е Manta - е, ми дръжте си маркетинговите номерца за мениджмънт събранийцата си, а на нас ни оставете да си караме колите (атмосферен/бензин/ръчка/задно)... :-(