IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW представи новото 4-Series Gran Coupe

Моделът получава по-добра динамика, повече функции и спорната решетка на радиатора

През 2014 година BMW създаде нова ниша на пазара, като предложи първото поколение на 4-Series Gran Coupe. Разположеният между традиционната 3-Series и по-голямата 5-Series модел беше предназначен за тези, които искат нещо по-луксозно и по-практично от стандартно купе. Сега баварците представят втората генерация на модела, която трябва да повтори успеха на предшественика си.


BMW 4-Series Gran Coupe


Новото BMW 4-Series Gran Coupe дебютира с по-добра динамика, повече функции и разбира се, вероятно за съжаление на някои, с бъбрековидната решетка на радиатора, която продължава да предизвиква доста спорове. Моделът е пораснал на размери спрямо предшественика си, като дължината е с увеличена със 143 мм (до 4780 мм), широчината – с 27 мм, а височината – с 53 мм. Разстоянието между двете оси е по-голямо с 45 мм.

Купето излиза на пазара с избор от три двигателя – два бензинов и един дизел, като те са съчетани с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Базовият вариант е 420i, под чийто капак е поставен 2,0-литров бензинов турбомотор с мощност 184 к.с. и 300 Нм. При него ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 7,9 секунди, а максималната скорост е 235 км/ч.


BMW 4-Series Gran Coupe


Версията 430i получава същия двигател, но с 245 к.с. и 400 Нм. Тук ускорението от 0 до 100 км/ч става за 6,2 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч. В оборудването на тази модификация стандартно влизат адаптивни LED-фарове, 18-цолови джанти (19-цоловите са опция) и прозорци без рамки с хромирана обшивка на вратите.

Най-мощният вариант е M440i, чийто външен вид напомня на този на M-моделите на марката. Той е с 19-цолови джанти, U-образна предна броня, черни акценти по вратите и спойлер отзад. Под капака му е поставен 3,0-литров турбомотор с 374 к.с. и 500 Нм, който получава 48-волтова мека хибридна система. Тя му осигурява допълнителни 11 к.с. при потегляне и ускорение. Тази версия вдига 100 км/ч за 4,7 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч.


BMW 4-Series Gran Coupe


Моделът M440i предлага задвижване на четирите колела xDrive, като разполага с функции като спирачки M Sport, диференциал M Sport и адаптивно окачване, което може да променя настройките си при всеки режим на шофиране.

Дизеловата версия – 420d, е с 2,0-литров турбодвигател със 190 к.с. и 400 Нм. Тя вдига 100 км/ч от място за 7,3 секунди и развива максимум 235 км/ч, като се предлага и във вариант със система xDrive, при която ускорението до 100 км/ч отнема 7,6 секунди.


BMW 4-Series Gran Coupe


Интериорът и оборудването на новото 4-Series Coupe почти напълно повтаря този на неговия брат с 2 врати, включително и система Live Cockpit с iDrive 7.0. Това включва 10,3-инчов централен сензорен екран и 12,3-инчов цифров инструментален приборен панел. Системите за безопасност и асистентите на водача са идентични при двата модела.

Сред тях са активен контрол на скоростта с автоматичен Speed Limit Assist, управление по маршрута, разпознаване на светофари, както и асистент за завиване и водене в лентата. Серийното оборудване включва предупреждение за удар отпред, Speed Limit Info, предупреждение при напускане на лентата, контрол на дистанцията при паркиране, камера за обратно виждане, както и Асистент за паркиране при движение на заден ход.

Още снимки на новото 4-Series Gran Coupe - вижте в галерията:


Моделът с 4 врати трябва да излезе на пазара през ноември тази година. Цените стартират от 45 800 евро. Единственият реален конкурент на баварското купе с 4 врати - Audi A5 Sportback, струва минимум 39 000 евро, но това се отнася за версията със 150 к.с. и механични скорости.

Снимки: BMW

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 2 години )
    БМВ правели някакви модели заради Ауди. Е те това е хипер експертно мнение. Бравос! Гениална идея, само дето и в БМВ не са разбрали че то така се е получило. Вероятно и серия 2 Актив турър е създадено да конглокира мега успешното А2. Та реалната история е следната - преди доста години БМВ показа 5 ГТ, което хората поискаха. Логично, че после хечбек линията мина и на по долните нива.
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Фен ( преди 2 години )
    Нещо при БМВ рязко се обърка с дизайна...
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    не се казва "спорна" а "Ковид19" решетка, с голяма маска на носЪ!
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Е то такава беше идуята, 4-та серия трябваше да е конглокент на Ауди А5, което се предлагаше като двуврато купе, но после Ауди пуснаха и версия с 4 врати на Ауди А5, автоматично и БМВ направиха и четириврата 4-та серия. Положението е такова, един пуска автомобил в нова ниша и ако се продава добре, конглокентите веднага вадят модел в същата ниша, всичко е борба за продажби и да се покрият всички вкусове.
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    dam ( преди 2 години )
    ще ги има, за къде без тях
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    RD ( преди 2 години )
    Махнали са дизеловите шестаци. Бяха перфектни за дълъг път :(