fallback

Новата S-Class се провали на „Лосовия тест“

Само 3 км/ч не стигнаха на флагмана на Mercedes, за се покрие изпитанието (ВИДЕО)

Експертите от испанското издание km77.com решиха да подложат на „Лосовия тест“ луксозния седан Mercedes-Benz S-Class. Изпитанието имитира внезапна поява на голямо животно на пътя, като автомобилът трябва да го заобиколи и да се върне в платното си.

Германската лимузина се справи със задачата си със скорост 74 км/ч, но за да бъде признат теста за успешен, трябва да го направи със 77 км/ч. Седанът не успя да се справи заради недостатъчно сцепление на гумите с пътя. Въпреки това, специалистите са категорични, че автомобилът има отлична управляемост и контролът от страна на шофьора е на високо ниво.

За изпитанията екипът на km.77.com използва версия с 2,9-литров дизелов двигател, развиващ мощност от 330 к.с. Като оправдание за модела може да служи и използването на гуми Bridgestone Turanza T005, които и на много други автомобили не успяха да се справят с „Лосовия тест“.

Трябва да се отбележи също, че по-рано суперколата Mercedes-AMG C 63 S Coupe се справи отлично с изпитанието, при това със скорост от 80 км/ч. В същото време обаче новия Mercedes-Benz CLA се провали напълно, като покри теста единствено при 66 км/ч.

Снимка и видео: km77.com

fallback
  • #32
    Миньоро с Голфо ( преди 2 години )
    Кола за 300 хиляди лева се клати на ляво на дясно като на коча м...дете :D
  • #31
    анонимен ( преди 2 години )
    Трабант го минава този тест без проблеми.
  • #30
    анонимен ( преди 2 години )
    Всеки ще намери оправдания. Дали пък цвета на конусте не е по регламент?
  • #29
    Propov ( преди 2 години )
    Пак се търсят евтини сензации с подвеждащо заглавие. Лосовият тест не се прави при 77 км/ч , а при доста по малко. Това е някакъв частен тест , който няма никакво отношение към официалният такъв. При близо 80 км/ч само спортни коли с много нисък център на тежестта могат да променят рязко посоката.
  • #28
    анонимен ( преди 2 години )
    Голяма завист към Рено, брейййй! Гроздето е кисело.
  • #27
    анонимен ( преди 2 години )
    Овъренджинииринг по немски, при който заради абсолютно ненужни екстри се прецаква поведението на автомобила (най-важното) поради непознаване законите на физиката.
  • #26
    анонимен ( преди 2 години )
    Е какъв е този велик тест всичко под суперкола се "проваля".
  • #25
    Батко ( преди 2 години )
    До 8. Виж си емблемата на Мега измислената кола , и не коментирай повече .
  • #24
    Обективен ( преди 2 години )
    Каквато и да е статия за Мерцедес да излезе тук тези с Рено/Дачиите все гледат да се отъркат, та дано свалят кирта от себе си!
  • #23
    Чичо ви ( преди 2 години )
    А бе рено немат ама тия дет са взели рено имат вакуум в главите!
fallback
Последни