IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault разкри пробега на електрическия Megane

Версията E-Tech Electric идва догодина, като ще развива близо 220 к.с.

През октомври миналата година Renault представи концепцията Megane eVision по време на дигиталното събитие eWays. Тогава стана ясно, че французите планират да представят изцяло електрическа версия на модела Megane, който ще е първият автомобил на батерии за марката в масовия от С-сегмент и ще се присъедини към Twingo E-Tech Electric и Zoe, които са позиционирани в по-компактните ниши.


Renault Megane E-Tech Electric


Сега от френската компания пуснаха първи тийзър изображения на новия електромобил, като обявиха и официалното му име - Renault Megane E-Tech Electric. На снимките машината е в сериозен камуфлаж, но може ясно да се видят силуета и повечето линии. И от това което е видно, те ще са доста сходни с чертите на прототипа eVision.

Megane E-Tech Electric ще е интересна комбинация между хечбек, кросоувър и дори донякъде миниван, като ще има повишен клирънс. От Renault потвърдиха, че вече са асемблирали 30 предсерийни прототипа от електромобила, които са готови да започнат тестове по обществената пътна мрежа на Франция и други европейски страни.


Renault Megane E-Tech Electric


Френският производител даде и подробности за техническите характеристики на бъдещия модел, както те звучат впечатляващо. Електрическият Megane ще бъде конструиран на платформата CMF-EV, като ще се задвижва от електромотор с максимална мощност 217 конски сили (160 kW). Очаква се тягата да се предава към предните колела.

Тестовият модел използва батерия с капацитет 60 киловатчаса, която би трябвало да позволи пробег с едно зареждане от 450 км според цикъла WLTP. Очаква се когато колата бъде лансирана на пазара да има версии с различен капацитет на батериите и мощност на електродвигателите. И като споменаваме пазар, най-вероятно новият модел ще е в шоурумите през първата половина на следващата година.

Повече снимки на Renault Megane E-Tech Electric вижте в галерията:

0 от 500