IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes разпродава 25 шоурума в Европа

Германският концерн иска да прибере 1 млрд. евро от сделката

Концернът Daimler е обявил за продажба 25 шоурума на луксозната си марка Mercedes-Benz в Европа, съобщава германското бизнес-издание Handesblatt.


Daimler


Според информацията, Daimler иска да съкрати броя на собствените си шоу-румове и сервизи, като ще се опита да получи 1 млрд. евро от продажбата им. Ако бъде постигната, сделката ще засегне обекти във Великобритания, Испания и Белгия, в които работят около 2800 служители на германския производител.

Този ход е част от плана на главния изпълнителен директор на Daimler - Ола Калениус, за увеличаване на паричните резерви и намаляване на постоянните разходи. Говорител на концерна потвърди, че се проучва възможната продажба на търговски обекти на тези три пазара. Тя обаче ще бъде сключена, само при запазване на работните места на засегнатите служители.

„При потенциални разговори със заинтересовани купувачи се поставя висок приоритет върху дългосрочния им икономически успех и продължаването на операциите на Mercedes-Benz", коментираха от централата на концерна. И посочиха, че засега продажба на обекти на компанията в други държави не се предвижда.

Снимка: Daimler

0 от 500