IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Eкстрите на Mercedes-AMG S 63 струват колкото нова спортна кола

Най-скъпата опция за купето и кабриото са карбоново-керамичните спирачки

Още при първата си поява в началото на 70-те години Mercedes-Benz S-Class се утвърди като един от най-скъпите автомобили на пазара. Така е и с новото поколение, което включва струващата още повече пари луксозна модификация Maybach S-Class.


Mercedes-AMG S 63


От този месец на пазара в САЩ ще се предлагат новата S-Class, както и версията на Maybach, като предстои цените им да бъдат обявени. Продава се и Mercedes-AMG S 63 от предишното поколение, който развива 603 к.с. и 900 Нм въртящ момент. Той ускорява от 0 до 100 км/ч само за 3,4 секунди, като тези показатели са еднакви за версиите S 63 Coupe и S 63 Cabriolet.

Най-евтиният от всички варианти е купето, което в Щатите се предлага за 173 100 долара, докато автомобилът със свалящ се покрив струва минимум 185 400 долара. Тези цени обаче са базови, а изданието Carscoops ни показва как се увеличат с добавянето на предлаганите от производителя опции.


Mercedes-AMG S 63


Поставянето на фарове с кристални акценти Swarovski струва 1750, като те работят само със системата Night View Assist PLUS - още 2260 долара, както и с допълнителни пакет от асистенти на водача, струващи 2250 долара. Тоест, за да ползва такива фарове, клиентът трябва да е плати и тези две опции.

Интериорът предлага богат избор от опции за кожа и тапицерия, които добавят до 7000 долара в най-скъпия и добре изглеждаш вариант с кожена тапицерия Nappa и лак Black Piano Lacquer. Срещу още 6400 долара се продава аудиосистема Burmester 3D.


Mercedes-AMG S 63
Mercedes-AMG S 63


Най-скъпото нещо, което се предлага като опция за модела, са керамично-композитни спирачки AMG. Боядисаните в бронзово апарати излизат колкото нова Dacia Logan в Европа - 8950 долара.

Както стана ясно, базовата цена е 185 400 долара, но ако се добавят всички тези опции от конфигуратора на Mercedes, тя достига 230 580 долара. За разликата от 45 280 долара в САЩ може да се купи чисто нов Dodge Challenger R/T Scat Pack Widebody в най-ниското нива на оборудване. По-любопитното обаче е, че дилърите на Mercedes не разполагат с базова S 63 и досега не са продали нито един такъв автомобил.

Снимки: Carscoops

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Как сте ( преди 2 години )
    Това е за хора които изкарват много пари и не обичат масовките. Така, че ако не сме от тия, не е нужда да сме прости като *** москвичи
  • #5
    7 rate up comment 4 rate down comment
    BayraKTarya-yorval! ( преди 2 години )
    Цитат от самия сайт: "Здравият разум има много възражения срещу тази кола - само че никой не го пита." И аз така смятам, като отделно от това подчертавам и недвусмислено обстоятелството, че лакомията, простотията и СНОБарията нямат лимит и ограничения! Страшно много паре фърлени за една чиста и просташки явна ФУКАРия и самодоволно чистопробно самоизтъкване и юнашко тупане по гърдите - вижте ме добре, кой съм АЗ!
  • #4
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Шмергел ( преди 2 години )
    Кажи му шмергел и не го обиждай повече Добре,че поне започнаха да слагат читави двигатели от Рено.
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Боклук за такива с п ( преди 2 години )
    Печатницата сащ и европа дават пари ама си ги вземат многократно със скъпи и с ограничено ползване предмети стоки и услуги така че стимулират търсенето и този начин на живот консуматорския и безмозъчния...интересно ми е дали тези хора поляризираните от консуматорщината като умрът и душите им принадлежат на господарите тук на земята създали им тези условия да са консуматори без да работят а да тормозят хората надолу по пирамидата и от там да им идват парите?
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    спрени са ама пепи шекера - оня с неудачията, продължава да мечтае!
  • #1
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Sveto ( преди 2 години )
    Купето и кабриолета не са ли спрени от производство