IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Maybach S-Class V12 се оказа по-слаб, но и по-скъп

Германският производител разкри характеристиките и цената на флагмана си

Вчера на официалния сайт на Daimler бяха публикувани официалните снимки на Mercedes-Maybach във версията S680, а ден по-късно в руския конфигуратор на модела се появиха и спецификациите на нейния V12 двигател с работен обем 6,0-литра, който се съчетава с 9-степенна автоматична скоростна кутия.


Mercedes-Maybach S680


Масивният двигател развива 604 к.с. което осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди. Максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч (не че има твърдо много богати хора, които ще се движат с повече). Моторът е съчетан със система за задвижване на четирите колела, вместо да изпраща тягата към задната ос, както беше при старите S650 и AMG S65.

Теглото на лимузината с най-големия двигател, предлаган от Mercedes, е 2350 кг, което прави ускорението още по-впечатляващо. Мощността на мотора е намаляла със 17 к.с. спрямо предишното поколение във версията S650. Максималният въртящ момент не се споменава, но се очаква, че той, както и досега, ще бъде 1000 Нм.

Още снимки на топ-версията на Mercedes-Maybach S-Class - вижте в галерията:


От конфигуратора за Русия става ясно, че версията с V12 ще бъде и един от най-скъпите автомобили извън света на суперколите и хиперколите. Лимузината е оценена на 374 000 щатски долара, което е еквивалент на 310 000 евро.

Снимки: Mercedes-Benz Russia

0 от 500