IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Откъде идват най-готините спортни коли?

В основата на повечето от тези машини са скучни и икономични модели

През годините автомобилните производители често създават нови автомобили, използвайки за основа огромните си запаси от части и оборудване. Това се отнася особено за компании като Ford, Volkswagen и GM. Споделянето на части и платформи между различните марки е най-сигурният начин за спестяване на разходи, тъй като разработката на нов модел струва милиарди.

Спортните автомобили са още по-скъпи за производство, а в същото време са продават в по-малък тираж. Някои компании ги използват, за да покажат възможностите си и губят от тяхната разработка - като при Lexus LFA или Corvette C8, например. Не всичко обаче могат да си позволят подобно нещо. Затова някои се обръщат към миналото и взимат готови вече решения, които обличат в красива каросерия и пускат нов модел на пазара. И не разкриват, че в неговата основа е стара, икономична и скучна кола.

Откъде идват най-готините спортни коли? (ГАЛЕРИЯ):



 

0 от 500