IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Renault Kadjar идва догодина

Кросоувърът ще получи електрифицирано задвижване

Следващото поколение на Renault Kadjar ще бъде представено през 2022 година, като до голяма степен ще повтаря новия Nissan Qashqai. Двата кросоувъра са изградени на една една и също платформа и споделят много общи агрегати, съобщава френското издание Largus.


Renault


В основата на модела е архитектурата CMF-C/D, разработена съвместно от Nissan и Renault. Както новият Qashqai, така и Kadjar ще порасне на размери, но пък гамата от двигатели при двата автомобила ще бъде различна.

Според информациите, следващият Kadjar ще поеме по свой път за развитие на силовите агрегати. В гамата ще се появят поне два хибриди - стандартен с мощност 200 к.с. и зареждащ се (PHEV), който ще развива около 280 к.с.


Renault Kadjar


Първоначално е било планирано зареждащият се хибрид да бъде използван съвместно с Mitsubishi Outlander, но се е оказало, че трансмисията на японския кросоувър не отговаря на новия екологичен стандарт Евро-7 и затова ще бъде използвана друга. Дизелови версии за новия Kadjar също не се предвиждат.

Затова пък дизайнът на модела ще стане по-елитен, като своето виждане за външния му вид предложи независимият художник Жан Франсуа Юбер. Моделът на скиците получава тънки фарове и динамични решетка на радиатора, като напомня както на Qashqai, така и на концептуалния Renault Megane e-Vision, показан преди година.


Renault


Твърди се още, че новият Kadjar ще получи и две допълнителни модификации - със 7 места и купеобразен вариант. Това, естествено, ще се отрази и на цената на модела.

Снимки: Carscoops

0 от 500