IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Историческо: Най-продаваният премиум модел не е германски

От Audi до Tesla, ето кои са най-популярните автомобили в по-високия сегмент

Mercedes отново успява да си върне позицията на най-продавана премиум марка в Европа, като изпреварва BMW само с около 3000 автомобила, показва статистиката за първите четири месеца на JATO Dynamics. За пръв път в историята обаче най-продаваният премиум модел на континента не е нито на Mercedes, нито на BMW, нито на третия германски гигант Audi, както ще видите от галерията под статията.
  
  
BMW vs Mercedes
Битката на върха между BMW и Mercedes продължава, като двете марки за трети път през годината си разменят позициите. При най-продаваните модели обаче лидерът е вече друг
 
  
Както и в масовия сегмент, и при премиум автомобилите се отчитат сериозни ръстове на годишна база. Продажбите на Mercedes са 244 787, с над 22% повече от миналогодишните. При BMW показателите са съответно 241 638 автомобила и 23.4% ръст. Audi се доближва до по-големите си конкуренти с 212 570 продадени бройки и 21% ръст. При Volvo растежът е цели 43% спрямо началото на 2020 година.

Има обаче и марки, които вървят надолу. Продажбите на Alfa Romeo са по-ниски от миналогодишните, както и тези на Jaguar.
Най-продаваните масови модели в Европа можете да видите тук.


Най-продаваните премиум модели в Европа (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500
  • #13
    10 rate up comment 11 rate down comment
    край ( преди 2 години )
    За немците премиум е да е с кожа от крава на седалките, с пласмасов махагон по таблото с много таблети вътре, с големи бурии отзад /колокото повече толкова по-премиум/ и да дига барем 250.За съвременните хора премиум е да не излъчва въглеродни емисии и да върви като Тесла, да е сигурна като Волво и комфортна също като него.
  • #12
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    продават се и с железни джанти за тези които разбират за не се набутват с брандирани мекици и се поръчват ковани и фрезовани по проект в множество тунинга ателиета за джанти
  • #11
    15 rate up comment 2 rate down comment
    VAYK ( преди 2 години )
    Да ти кажа Хуауей глътнаха вода заради американските санкции, ама бая народ си купуват различни телефони от Айфон и са напълно наясно защо! И доста хора с пари не си купуват МБ, БМВ и Ауди!!! А това дето колегата го спомена за джантите е абсолютна истина, първите нива на БМВ 1 и А класата са с железни джанти, което НЕ Е ПРЕМИУМ!
  • #10
    18 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Премиум е нещо само в главите на някои хора, вземете си базовия Мерцедес който е със стоманени джанти, това дори и в Киа вече го няма, за Дачия не съм сигурен.
  • #9
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 12,въобще не съм писал коментар отсвен под 10,хваща ме яд,че такива неграмотници опростачават и слагат лош имдж на такива автомобилни марки,които на запад и в богатите страни карат изключително и само богати и доста грамотни люде. А в случая съм в отлично здраве,а и мога сам да се лекувам защото за това съм учил и тази професия практикувам.
  • #8
    7 rate up comment 4 rate down comment
    !!? ( преди 2 години )
    откога китайска кола като волво минава за премиум, освен цената де!!?
  • #7
    12 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Повечето коментари, вкл бмв5, са на един юнак, който има някакви комплекси от германски автомобили! Не го отразявай, той толкова си може!!
  • #6
    23 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 8 малко тъпичък ми изглеждаш и понеже болшинството са такива като теб немския "премиум" се свързва с *** и неграмотници. Няма как да те Уважават/не с О"/ та камо ли ЩЕ /не щте/ те следва някой с малко акъл в главата,явно последователите ти са също толкова неграмотни като теб.
  • #5
    24 rate up comment 2 rate down comment
    д-р ( преди 2 години )
    bmw5 ако не си просто ***, значи си напълно импотентен или имаш тежки сексулани проблеми. При такава тотална липсва на самочувствие, не знам как не си си посегнал на живота до сега.
  • #4
    14 rate up comment 8 rate down comment
    krasy ( преди 2 години )
    Гaньовци,разбирате ги нещата,обаче аз карам волво s90,а вие 20 г трошляци!