IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото BMW 7-Series - друга платформа и без V12 двигател

Луксозният седан ще получи и изцяло електрическа версия

Новото поколение на BMW 7-Series ще бъде представено през 2022 година. Автомобилът е получил кодово название G70 и ще бъде изграден на новата архитектура на баварския концерн, разработена специално за използване на няколко вида задвижване.


BMW 7 Series


Тази платформа ще замени досега използваната CLAR (Cluster Architecture), която дебютира през 2015 година при 7-Series (G11). Тя може да бъде оборудвана със системи за автономно движение, които ще бъдат сред предимствата на новия модел.

Флагманът на германската марка ще се предлага с дизелови и бензинови двигатели, като всички те ще бъдат съчетани с 48-волтова "мека" хибридна система. Предвиждат се още "зареждащи се" (plug-in) хибриди, както и електрическа версия, която ще получи името i7.


BMW 7 Series


В зависимост от пазара, най-мощният двигател за новата 7-Series ще бъде V8. Мотор V12 за модела не се предвижда, като повечето модификации ще бъдат хибридни с 6-цилиндров турбодвигател.

Като габарити моделът няма да бъде променян спрямо сегашната генерация. Луксозният седан ще получи гигантските "ноздри" на решетката на радиатора, които предизвикват толкова много спорове, но се оказва, че са приети добре на два от основните пазари в света - Китай и САЩ.

Снимки: CAR

0 от 500