IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото BMW 2-Series Coupe превъзхожда предшественика си по всичко

Баварците провеждат финални изпитания на модела в топ-версията му с 374 к.с.

Германският производител BMW разкри първи подробности за новото BMW 2-Series Coupe, чиито финални тестове се провеждат на пистата "Нюрбургринг", както и на обществените пътища около Мюнхен. Производството на модела ще стартира в края на лятото.


BMW M240i xDrive Coupe


От компанията отбелязват, че именно легендарното трасе е служило като изпитателен стенд за голяма част от развитието на автомобила, позволявайки на инженерите на BMW да усъвършенстват окачването, шасито, амортисьорите, кормилното управление и спирачните системи.

До излизането на следващото BMW M2 на върха на гамата на модела ще бъде версията M240i xDrive Coupe. Тя е оборудвана с редови 6-цилиндров двигател BMW TwinPower Turbo, който развива 374 к.с. и е съчетан с 8-степенна скоростна кутия Steptronic Sport. Мощността се изпраща чрез система за задвижване на четирите колела xDrive, като от BMW уточняват, че тя е ориентирана към задните колела. Тази модификация включва и M спортен диференциал.


BMW M240i xDrive Coupe


Всички версии ще имат подобрена устойчивост на усукване спрямо сегашния модел, благодарение на преработената структура на каросерията. Твърдостта при усукване е увеличена с около 12%, като новото 2-Series Coupe стандартно ще се предлага със спортни амортисьора, а адаптивното M шаси с електронно контролирани амортисьори ще бъде опция.

От компанията показаха и снимки на прототип на модела, от които трудно може да се добие ясна представа за неговия дизайн. От компанията обаче посочват, че купето ще получи нов преден спойлер, сплитер, въздушни завеси и въздушни дефлектори, които увеличават с 50% притискането на предната ос към пътя.


BMW M240i xDrive Coupe

Снимки: BMW

0 от 500