IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce беше арестуван в Рим заради салон с кожа от рядък крокодил

Лимузината пристигнала от Русия, за да бъде препродадена от местен дилър

Финансовата гвардия и митническата служба на Италия задържаха Rolls-Royce Phantom, който пристигнал от Русия в дилърски център в Рим за препродажба, съобщава местното издание Corriere Fiorentino.


Rolls-Royce Phantom


Подробности не се разкриват, но се оказва, че тунингът на салона на колата е правен в Русия. Там е поставена кожа от рядък крокодил, който е защитен вид и е включен във Вашингтонската конвенция за защита на изчезващите животни. Това забранява всякаква форма на комерсиализация без специално разрешение.

Сега се очаква решението на съдебните власти, които трябва да наредят премахването на кожените елементи от интериора, след което автомобилът може да бъде върнат на собственика му. Той обаче ще трябва да плати 20 000 евро, за да си получи колата обратно.


Rolls-Royce Phantom


Вашингтонската конвенция беше приета през 1973 година, като представлява споразумение за контрол на международната търговия със застрашени от изчезване растителни видове и животни. Всяка от 183-те държави, в това число и Русия, които са подписали споразумението, носи отговорност за спазването му.

Снимки: Corriere Fiorentino

0 от 500