IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce записа рекорд по продажби в кризата

За последните 3 месеци марката отчита най-високите показатели в историята си

Компанията Rolls-Royce обяви рекордни продажби на автомобили за първите три месеца на 2021 година. Това е най-доброто постижение за подобен период в 116-годишната историята на марката.


Rolls-Royce


Продажбите на автомобили на британския производител за тримесечието са скочили с цели 62% в сравнение с аналогичния период на 2020 година. От 1 януари до 31 март клиентите на Rolls-Royce са получили 1380 машини, като по този начин компанията подобрява предишния си рекорд за тримесечие, поставен през 2019 година.

Според изпълнителния директор на Rolls-Royce Motor Cars - Торстен Мюлер-Отвос (на снимката), увеличението е засегнала всички световни пазари, като лидери са Китай, САЩ и Азиатско-Тихоокеански регион. Отчита се нарастване на интереса към всички модели на марката, но най-търсени се оказват бизнес-лимузината Ghost, представена през 2020 година, и луксозният всъдеход Cullinan.


Rolls-Royce


През 2020 година клиентите са получи и няколко специално направени автомобила, в това число Phantom със салон от дървото коа и Phantom Iridescent Opulence. Освен това, вече са поръчани 20 автомобила от серията Phantom Tempus, както и още няколко специални модела.

Снимки: Rolls-Royce

0 от 500