IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новите BMW M3 и M4 танцуват по пистата

Седанът и купето определено изглеждат впечатляващо и при дрифт (ВИДЕО)

Когато става дума за новите BMW M3 и M4, мнозина обръщат внимание основно на техния дизайн и по-специално на голямата бъбрековидна решетката на радиатора. В действителност обаче, основното оръжие на двете спортни коли е тяхната мощност, която най-ясно се вижда и усеща при каране на писта.


BMW M3/M4


От BMW решиха да покажат и как се справят двете машини при дрифт, като публикуваха снимки и видео, заснети на пистата "Нюрбургринг". Главни действащи лица зад волана са братята Елиас и Йоханес Хутонджи, известни още като "Red Bull Driftbrothers". Името на екипа им обяснява, защо от BMW са им поверили зелено M3 и жълтото M4.

Братята определено не срещат затрудения и се чувстват удобни при шофирането, а двете коли са балансирани чудесно и изглежда сякаш са направени именно за дрифт. Елиас и Йоханес използват и приложението M Drift Analyzer, което записва продължителността, разстоянието и ъгъла на дрифтиране, като оценява всяко изпълнение.



Под капака на седана M3 и купето M4 използват 3,0-литров бензинов турбомотор с 6 цилиндъра, който се предлага в два варианта. Стандартно той осигурява 480 к.с. и 550 Нм, но във версията Competition мощността достига 510 к.с. и 650 Нм. Благодарение на спортни настройки и системата за задвижване на четирите колела, ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,5 секунди. Максималната скорост при използване на пакета M Driver е 290 км/ч.

Снимка и видео: BMW

0 от 500