IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Не точно комбита: 10-те най-добри Shooting Brake модела

Тези впечатляващи автомобили позволяват да се натовари багажа със стил

Комби-моделите все още са доста популярни, макар все повече да отстъпват на SUV-моделите, като този тип автомобили се свързват със семейство, занаятчийство и безмилостно товарене на багаж. Затова, някои производители, с идеята да са малко по-нагоре в стила, предлагат т. нар. shooting brake модели. По същество, това са седани, с променена в комби-стил задница, но с по-скосени покриви и често със странични стъкла без рамки.


taycan cross turismo


Оригинално създадени като ловни автомобили, разбираемо е защо шутинг-брейк моделите се придържат стриктно към това да предлагат стил на купе, но с много повече пространство и отзад да изглеждат като смесица от комби и хечбек. В самото си начало, подобни коли се предлагали с 2 врати, но нещата доста са еволюирали.

Много компании, обикновено по-луксозните, не предлагат подобни модели, като клиентите разчитат на конвертиране от следпазарни специалисти или на сътрудничество между производителите и подизпълнители. Такива резултати обикновено са доста впечатляващи, но и заводските shooting-brake изпълнения често не им отстъпват.

В галерията ни ви представяме 10 актуални и много красиви shooting brake модели. Или поне така искат да бъдат наричани от създателите си. Но дали е така и откъде започва разликата между комби и шутинг брейк, преценете сами:

10 от най-добрите Shooting Brake модели (ГАЛЕРИЯ)

0 от 500