IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen разкри цените на Arteon R и Arteon R Shooting Brake

Спортните модели излизат на пазара с адаптивно шаси и система 4х4

Компанията Volkswagen стартира продажбите в Европа на R-версиите на лифтбека Arteon и комбито Arteon Shooting Brake. И двата автомобила са оборудвани с двигател с 320 к.с. и система за задвижване на четирите колела с векторизация на тягата. Цените им са 63 095 евро за лифтбека и 63 980 евро за комбито.


Arteon R


На старта на продажбите германският производител уточни и характеристиките на двата модела. Те са оборудвани с най-мощния вариант на на 4-цилиндровия турбомотор 2.0 TSI EA888 (320 к.с. и 440 Нм), който се съчетава със 7-степенна DSG-скоростна кутия и система задвижване 4Motion (50% от тягата отива на задната ос). Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,9 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч, но срещу доплащане ограничителят може да бъде преместен на 270 км/ч.

В стандартното оборудване за R-версиите на Arteon влизат заден диференциал с векторизация на тягата като при Golf R, имитация на блокировка на предната ос XDS, превключвател на режимите с профил Race, електронноуправляеми амортисьори DCC и кормилно управление със специални настройки.
Освен това, двата модела получават адаптивен круиз-контрол, светодиодни фарове с автоматично управление на дългите светлини и електрическо управление на багажника. Спирачките са с алуминиеви апарати, което позволява намаляването на теглото с по 600 грама.


Arteon R


Салонът Arteon R и Arteon R Shooting Brake е в стила на последните модели на Volkswagen. Базовият вариант е със седалки от изкуствен материал ArtVelours, които може да бъдат заменени с кожени кресла с интегрирани подглавници. В оборудването влизат още цифров приборен панел Digital Cockpit Pro с 10,25-инчов екран, осветление в салона с 30 цвята и нов волан със сензорни панели.

Като опции се предлагат тризонов климатик Air Care Climatronic, мултимедия Discover Pro с 9,2-инчов екран и аудиосистема Harman Kardon с мощност 700 вата.


Arteon R

Снимки: Volkswagen

0 от 500