IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Когато италианците се опитат да направят американска кола

Странният Lincoln Quicksilver от 1983 година представлява сблъсък на две култури

Много специалисти твърдят, че 80-те и 90-те години на миналия век са сред най-лошите десетилетия за автомобилния дизайн и динамиката. Въпреки немалко изключения, много от колите, произведени по онова време са или скучни кутии, или раздути балони, често с анемични двигатели. Разбира се, има и велики постижения на инженеринга и дизайна, но героят на настоящата ни статия не е сред тях, макар да е доста чудат и интересен.


Lincoln Quicksilver


Създаден с помощта на знаменитата италианска дизайнерска къща Carrozzeria Ghia, Lincoln Quicksilver е представен на автомобилното изложение в Женева като концепция през 1983 г. И ако си мислите, че е привлякъл тълпи от посетители с класическите си американски мъсъл-кар пропорции, солидна динамика и агресивен дизайн - дълбоко се заблуждавате. Странната машина е смесица между удължен хечбек и комби с абсурдно дълга колесна база и нисък профил, който да подпомогне по-добрата аеродинамика.

Тъй като САЩ е често е описвана като държава, в която културите се смесват като подправки в гърне, бихме могли да използваме това определение и за Quicksilver. Определено тази машина изглежда като смесване, или по-скоро като сблъсък на различни култури и виждания. Интересното е, че концепцията е била завършен и готов за шофиране автомобил, а не просто триизмерна визия, но какво точно представлява и какво се случва с нея може да видите подробно в галерията ни:

Когато италианците опитаха да направят американска кола (ГАЛЕРИЯ)

0 от 500