IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota излетя във въздуха заради паднало колело от камион

Кросоувърът се превъртя два пъти при виска скорост (ВИДЕО)

Колелото на камион тежи десетки килограми, а когато се откачи по време на път се превръща в истинска ракета. И тя може да нанесе сериозни поражения както на движещи се в близост превозни средства, така и на постройки край пътното платно.


Toyota катастрофа


В случая такова колело накара Toyota RAV4 направо да полети във въздуха. Тежкият инцидент се е разиграл на път в щата Индиана, като е заснет на видео от шофьор на друг автомобил, пътуващ в същата посока, в каквато се движи и японският кросоувър.

При скорост от около 100 км/ч се откача колелото на голям камион, като шофьорът на идващия отзад RAV4 има по-малко от 2 секунди, за да реагира на заплахата. Той не успява да направи нищо и се удрял в търкалящото се колело, след което автомобилът излита, превърта се два пъти и пада на гумите си.



Оказва се, че зад водача на японския модел е била жена, която, за щастие, не е получила сериозни травми. По-късно тя разкрива, че след превъртането е почуствала болки в шията, но вече се чувства добре, а медицинският екип, който я е прегледал, не е установил наранявания.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 2 години )
    "Чудно как не избута гумата напред а влезе под нея?" Гумите имат своиството да "зацепват" с гладки повърхности при натиск, така че търкалящата се напред гума директно изстреля предницата нагоре в момента на контакт.
  • #4
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Car guy ( преди 2 години )
    Веднъж карах ауди. Получих обриви и повръщане. Реших, че е било случайност и повторих. Симптомите се повториха даже по-силно. След консултация с личния лекар ми дадоха препоръка да не се качвам в двойни к*ндзефи, понеже било вредно за здравето на истинските карачи и car guys. За съжаление ми останаха последици. Вече завивам по-зле.
  • #3
    1 rate up comment 5 rate down comment
    А7 ( преди 2 години )
    Извинявам се за правописа си. Исках да напиша следното: Хора не купувайте Тойоти, карал съм Тойота, всички ми се смяха като се качих на Ауди, няма човек да не ме уважава!Сигнализирай за неуместен коментар
  • #2
    1 rate up comment 17 rate down comment
    А7 ( преди 2 години )
    Хаха, я да видим с мойто Ауди дали ще се поява този проблем много ми е ясно че Аудитата са стабилни и моята кола ще ме защити мн ясно!!!!Хора не копувайте тойоти карал съм тойота всички ми се смяха като се качих на Ауди няма човек да не ме оважава!!!
  • #1
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Със седан вероятно гумата нямаше да може да влезе под колата, но пък щеше да се отколони нагоре и потенциално да влезе през предното стъкло.