IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche навлиза в територията на Urus

Германците тестват мощна версия на Cayenne Coupe (ВИДЕО)

Преди 2 години Porsche представи Cayenne Coupe, а сега идва време и за неговата актуализирана версия. Нейната премиера ще се състои през следващия месец, като все още не е ясно, как ще се казва този автомобил. Известно е само, че той ще се продава едновременно с версията Turbo, която развива 542 к.с., съобщава Autocar.


Porsche Cayenne Coupe


Според информацията на британското издание, най-мощното Cayenne Coupe ще получи 631 к.с. Това все още е по-малко от версията Turbo S E-Hybrid, но пък е съвсем близо до Lamborghini Urus, което развива 640 к.с. Любопитно е, че моделът на Lamborghini също ще получи фейслифт това лято, така че неговата мощност може и да бъде различна.

Според главният инженер на проекта Cayene Coupe - Рико Лошер, новата версия е "най-спортният Cayenne, създаван досега". Това се дължи на ниския център на тежестта, както и на активния аеродинамичен пакет, направен от въглеродни влакна. Има и по-големи въздуховоди за охлаждане на подобрения 4,0-литров V8 с двойно турбо.


Porsche Cayenne Coupe


В Porsche са променили спойлера, монтиран на покрива, както и дифузьора. Поставени са централно разположени двойни тръби на изпускателната система, подобни на тези на GTS Coupe, който разполага с опционалния олекотен спортен пакет. Софтуерните промени в 8-степенната автоматична скоростна кутия и системата за задвижване на четирите колела позволяват на модернизирания 4,0-литров двигател да разполага с 60 Нм повече - 850 Нм.

Високопроизводителното Cayenne Coupe ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,7, като по този начин ще се нареди между Lamborghini Urus (3,6 секунди) и Audi RS Q8 (3,8 секунди). Новата версия на купето ще развива 300 км/ч, като получава 22-цолови сплави, комбинирани с най-големите гуми, монтирани някога на Cayenne. Техните размери са 285/35 ZR22 на предната ос и 315/30 ZR22 за задната част.



Инженерите на Porsche са подобрили въздушното окачване, както и кормилното управление. Като опция за модела ще предлагат керамично-карбонови спирачки, които са по-леки. Сред конкурентите на Cayenne Coupe има още един модел от VW Group - Bentley Bentayga Speed, който използва по-голям 6,0-литров двигател W12 с мощност 626 к.с.

Снимки и видео: Porsche

0 от 500