IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Исторически момент за Porsche: Taycan е на път да задмине 911

Разликата в продажбите на двата модела за първото тримесечие е само 61 бройки

Германският производител Porsche обяви резултатите си за първото тримесечие на 2021 година, като от тях става ясно, че електрическият Taycan е на път да задмине по продажби най-популярния модел на марката - 911.


Porsche Taycan


Резултатът на Taycan е 9072 бройки, докато този на 911 е само с 61 повече - 9133. "Семейното" състезание отново се печели от Macan с 22 458 продажби по цял свят, следван от Cayenne - 19 533, което е напълно нормално с оглед на факта, че популярността на кросоувърите и SUV-моделите продължава да расте.

В компанията определят старта на годината като "много положителен". За този период производителят от Щутгарт е продал 71 986 автомобила, което е с 36% повече от резултата за първото тримесечие на 2020 година, когато пазарът беше блокиран от пандемията.


Porsche Taycan


"Много сме доволни. Този резултат е подкрепен както от най-утвърдените модели, така и от по-младите членове на нашата продуктова гама, особено новите варианти на Taycan", коментира Детлев фон Платен, мениджър продажби на Porsche.

Taycan е първият изцяло електрически автомобил, построен от германския производител. Той излезе на пазара през 2019 година като пряк конкурент на Tesla Model S. И явно се справя добре, тъй като за първото тримесечие на 2021 година общите продажби на Model S и Model X са 2020 бройки.


Porsche Taycan


Трябва обаче да се отбележи, че производството на двата електромобила на Tesla беше спряно през този период, тъй като компанията от Пато Алто ги актуализира.

Снимка: Porsche

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    VAYK ( преди 2 години )
    911 ако не мине на електричество скоро ще го купуват само колекционери!
  • #2
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Колко е жалко да се сравняваш с продажбите на спрени модели на Тесла, за да се правиш на уж конглокенция. Ами дайте да го сравним по продажби с продажбите на *** Рено за първия квартал на 2021.
  • #1
    7 rate up comment 7 rate down comment
    До умиращият от смях ( преди 2 години )
    Хубаво е Порше да имат продажби, а също и компанията майка ФауВе - ще им трябват парички да платят на Тесла емисионни квоти, както си е реда.По важната информация в статията, е че света започна да се променя.Всички бягат от спортните машини с големи имена с много бръмчене и малко вървене, това е тотален крах за съществуващата система - предизвикан именно от волята и усилията на омразният Ви Елън Мъск. Представям си кочияшите как са се подигравали на Хенри Форд.