IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Eлектрическото Porsche Macan ще бие Taycan по пробег

Кросоувърът на ток няма да има нищо общо с бензиновия вариант

Компанията Porsche подготвя излизането на пазара на електрическа версия на кросоувъра си Macan. Премиерата на модела ще се състои през 2022 година, а продажбите му ще стартират година по-късно, съобщава Car and Driver.


Porsche Macan EV


Кросоувърът на ток няма да има нищо общо с бензиновия Macan, на който също му предстои смяна на поколенията. Дори като дизайн Macan EV ще се доближава до първия електромобил на марката Taycan, но в същото време ще го превъзхожда по някои характеристики.

Новият модел е готвен за конкурент на електрическите кросоувъри Mustang Mach-E и Tesla Model Y. Той ще бъде по-голям от Porsche Taycan, с когото разделя една и съща платформа - Premium Platform Electric (PPE) на VW Group. Тя е в основата на бъдещите електромобили на Audi и Porsche.

Предвижда се, Macan EV да има значително по-голям пробег с едно зареждане от Taycan. Кросоувърът на ток ще изминава около 482 км, което съответства на показателите на споменатите вече Ford Mustang Mach-E и Tesla Model Y. За сравнение, Taycan в най-ниската си модификация - 4S от 2021 година, има пробег от 365 км.


Porsche Macan EV


В Porsche предвиждат два размера батерии за втория електромобил в гамата си, като техните капацитет все още не се съобщава. Известно обаче, че те ще могат да използват станции за бързо зареждане с мощност от 270 киловата.

Снимка: Car and Driver

0 от 500