IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето как не бива да се преминава през локва

20 шофьори един след друг правят една и съща фатална грешка (ВИДЕО)

Опасностите от преминаването с автомобила през дълбоки водни прегради би трябвало да са известни на всеки шофьор. Но това поучително видео от Великобритания показва, че съвсем не е така. Близо 20 различни шофьори повтарят една и съща груба грешка, потенциално с фатални последствия за автомобилите им.
  
  
 
    
   
Една падина в пътя се е превърнала в много дълбока локва от отминалия дъжд. Пътят очевидно е доста натоварен, защото наблюдателят от мостчето успява да заснеме над дузина автомобили, които храбро - и не особено интелигентно - се втурват да прекосяват водата.

Почти без изключение те го правят по най-опасния начин: с пълна газ, така че автомобилът предизвиква вълна, която залива двигателния отсек и обикновено гаси двигателя. Можем само да гадаем при колко от тези автомобили моторът е претърпял хидроудар, водещ до основен ремонт. При хидроудара водата преминава през въздухозаборника и въздушния филтър, попада в цилиндрите и води до експлозивната им деформация. Ако това стане при висока скорост, двигателят може спокойно да се бракува.
  
  
водно препятствие
Цената на мига лекомислие може да е основен ремонт на двигателя
   
      
Всъщност мястото, където е заснето клипчето, е прочуто вече из цяла Англия. То се нарича Ръфърд Мил Форд и се намира в северната част на графство Нотингамшър. При нормално време водата е дълбока едва няколко пръста и не е проблем да се прекоси. Но при по-сериозен валеж падината се препълва и дълбочината може да достигне два метра.

От британското пътно управление са сложили предупредителни знаци да не се преминава при такива условия, но много шофьори предпочитат да ги пренебрегнат, защото иначе трябва да обикалят 6 км. Макар че на фона на основен ремонт на двигателя 6 допълнителни километра не са чак толкова много.


Вижте още кадри от злополучния брод в ГАЛЕРИЯТА:

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Малко ми е странно туй клипче. Поне 5 от тези коли е трябвало да ги вади пътна помощ и хич не ми се вярва, че не са сложили знак да не се минава през локвата. Или тоя с камерата е махал знака?А иначе за дълбоката локва най-вероятно не може да се мине въобще. Един с бус с надпис "Vogue" мина като по учебник, но и той изпуши на другия бряг.
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    брекзитчетата... ( преди 2 години )
    ги мързи един мост/надлез да си направят!
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Борис Джонсън ( преди 2 години )
    Офффф, ама сте ми кухи ***...