fallback

9 от най-страхотните коли на Renault Sport

Тези модели на отиващата в историята спортна дивизия ще се помнят дълго

Може би всички вече разбраха, че подразделението Renault Sport на френската автомобилна компания вече слиза от сцената и ще бъде погълнато от дъщерната марка Alpine. По този начин, новите „горещи” версии на познатите ни Clio, Megane и компания няма да излизат с познатата ромбоидна емблема, а със знака на възродената спортна марка.

Все още е рано да се каже, как това решение ще се отрази на бъдещето на RS моделите. Като цяло, те имат не кой знае колко голяма, но фанатизирана група от фенове и клиенти, като дължи продажбите и на най-новите си модели до голяма степен може би и благодарение на легендарното си наследство. От друга страна, марката Alpine също е повече от отлично приемана също заради легендарната си история, почти изцяло неизменно свързана с Renault и този ход може да се окаже много добър.

С днешната ни галерия решихме да си вземем сбогом (а може би „довиждане”) с Renault Sport, като ви разкажем за 9 от най-важните, интересни и забележителни проекти на подразделението. Вижте ги:      

9 от най-забележителните коли на Renault Sport (ГАЛЕРИЯ)

fallback
  • #5
    #1 ( преди 2 години )
    Пич,постоянно тази емблема ти е в главата.Май си и голям фен,а?!
  • #4
    анонимен ( преди 2 години )
    Императорът, Рено!
  • #3
    анонимен ( преди 2 години )
    Доста *** ход- поредния на компанията. И малката група фенове далеч не е толкова малка. А Алпин е нещо отдавна умряло, което му беше добре да е преродено зад буквите RS.
  • #2
    Бай Германец ( преди 2 години )
    Статистиката показва, че френските марки имат по-голям успех в моторните спортове от немските.
  • #1
    Ахаа... ( преди 2 години )
    "По този начин, новите горещи версии на познатите ни Clio, Megane и компания няма да излизат с познатата ромбоидна емблема..." - явно целта е бягство от добре компрометираната минджа на капака! Да, ама съдържанието остава същото ...
fallback
Последни