IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S счупи световния рекорд на 1/4-миля

Електромобилът е изминал 402 метра за 9,23 секунди

Всички знаят, че Tesla Model S е много бърз, дори когато не се движи в най-мощния си режим Ludicroius. Обновеният Model S Plaid е още по-бърз, като от Tesla твърдят, че тази версия ще ускорява от 0 до 60 мили (96 км/ч) за по-малко от 2 секунди. Това не е доказано, тъй като клиентите все още не са получили своите автомобили.


Tesla Model S


Ако това се окаже вярно, Tesla Model S Plaid ще бъде най-бързият сериен автомобил в света. Според изданието Drive Tesla Canada, което се позовава на анонимен източник, посоченото време е вярно, като то вече е постигнато в реални условия. Засега обаче няма потвърждение нито от Tesla, нито от някой друг.

Информацията сочи, че по-рано тази седмица Model S Plaid е постигнал 9,23 секунди на 1/4-миля (402 метра) на пистата в автоклуба Famoso Raceway в Бейкърсфийлд (Калифорния), като скоростта на финала е била 244.8 км/ч. Подробности не се съобщават, като не е ясно дали колата е била със стандартно оборудване, няма и видео на пробега.


Tesla Model S


В сайта на Tesla обаче се посочва, че Model S Plaid изминава 1/4-миля за 9,23 секунди при 249,4 км/ч, с което се потвърждава изнесената информация. Към момента официалният световен рекорд принадлежи на Dodge на Challenger SRT Demon - 9,65 секунди. Това време е постигнато от производителя и повтарянето му в реални условия е невъзможно.

Снимки: Drive Tesla Canada

0 от 500
  • #11
    4 rate up comment 0 rate down comment
    До 13 ( преди 2 години )
    Защо да не са обявили от Тесла, бе пич а трябва сега да излизат? На страницата за поръчки си го пише това, че за това време взима 400 метра! А Плейд + ще го минава за под 9 секунди! Това си го пише на страницата на Тесла!
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 12 ( преди 2 години )
    Кое скъпи модели да, останалите не? Не е ясно! Всички модели Тесла се зареждат на зарядните на Тесла! А Модел 3 е най-добър за дълъг път, защото зарежда най-бързо и харчи най-малко енергия!
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До тоя отдолу ( преди 2 години )
    Електромобилите също са елементарни за дълго пътуване! Проблем е че в България няма мрежа! В Европа не е проблем да се прекосява с Тесла! Колата зарежда за 15 минути ток за 250-300 километра, до следващата зарядна!
  • #8
    4 rate up comment 3 rate down comment
    До тоя отдолу ( преди 2 години )
    Подкрепям напълно. Електроавтомобилите в момента са абсолютната алтернатива за града. Аз лично управлявам плъгин хибрид, зареждам в гаража за 9 ст./квтч и карам 40 км. градско на ток. Но на магистралата ДВГ = СВОБОДА!
  • #7
    1 rate up comment 2 rate down comment
    к. к. ( преди 2 години )
    Никой компетентен човек не оспорва тоталното преимущество на електроавтомобилите във тестовете за УСКОРЕНИЕ! Поради технологията си те са без конк_уренция и ще побеждават във всякакви тестове за ускорение. Проблемът им е, че при тия ускорения и максимални скорости над 150-160 км/ч. ПРОБЕГЪТ на електричките е повече от 3 ПЪТИ ПО-МАЛЪК от този на двигателите с вътрешно горене...
  • #6
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Хахахахаахахха ( преди 2 години )
    Ало, редакцията, ония ден пуснахте, че тесла мамели и давали това време не от 0 до 60мил.,ами от 6 до 60мил. Сега на кое да вярваме?
  • #5
    7 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Бе само знам че целият пазар на ТеслЪ се крепи на госпоица Чънг Ли да не мислиш че Норвегия има някакво значение за световните продажби.
  • #4
    7 rate up comment 1 rate down comment
    TSLA ( преди 2 години )
    Госпоица Чънг Ли прочела, че стъкления таван на американеца издържал тежестта на 2 зрели женски слона и решила да пробва.
  • #3
    4 rate up comment 26 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ахаха тесла са пътници особено след китайката скачаща на покрива на колата.Истината е че продажбите им в Китай се сриват а без тях тия са пътници.
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Според източника е присъствал и Джей Лено, което прави теста вероятно автентичен. Той има много добри връзки с Тесла още от времето на Роудстър и редовно получава ранен достъп до прототипи за предаването си.