IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Революцията в новата серия камиони на MAN

Вносителят на марката в България MVB Truck & Bus Bulgaria вече е доставил първите камиони от серията и у нас

Днес изискванията във всички области на транспортната индустрия са по-разнообразни и сложни от всякога - прогнозите за бъдещето показват, че основната трансформация на индустрията е в „пълна подготовка“. Това води до големи предизвикателства - транспортният обем само в ЕС трябва да се увеличи с допълнителни 40 процента през следващите 20 години. В същото време строгите законови разпоредби имат за цел да намалят емисиите на CO2 с 15 процента до 2025 г. (с допълнително намаляване с 30 процента до 2030 г.). В отговор на тези и още тенденции световният гигант в произвеждането на камиони MAN Truck & Bus представиха миналата година серия камиони от ново поколение, която се предлага и в България.
 
   
MAN
  
   
Допитахме се до българския вносител на марката у нас MVB Truck & Bus, които да ни разкажат малко повече за новата серия камиони MAN. И се оказва, че те наистина може да се сметнат за революционни до момента. При разработката им от MAN разказват, че са се фокусирали върху четири основни теми: удобство на водача на работното му място, ефективност на автомобила, надеждност и не на последно място – въвличане на клиентите в производствения и тестов процес.

Фокус върху удобството на водача и автоматизирани системи за управление
 
  
MAN
  
     
Всички в транспортния бранш знаят, че прекарването на дни, седмици, а понякога и месеци в камиона е тежка задача, затова новото поколение камиони MAN поставят стандарти по отношение на удобството за ползване от страна на шофьорите. Работа в мрежа с цифрови устройства и приложения, оптимално пространство, добре обмислена концепция за съхранение и перфектен комфорт за сън – тези и още решения предлагат новите камиони. Същевременно за създаване на още по-голяма безопасност за водачите на пътя от световния концерт разработват и въвеждат за експлоатация в новата серия съвременни асистиращи системи за управление. Така например шофьорът вече може да разчита на новоразработена система за завиване, асистент за задръстване, както и асистент за смяна на лентата. Всички тези автоматизирани иновации намаляват натоварването на водача и осигуряват повишена безопасност при движение по пътищата.
 
   
MAN
   
   
Eфективност и икономичност – гаранция от MAN

Гамата двигатели Euro 6d, въведена през 2019 г., реализира пълния си потенциал за ефективност с новото поколение превозни средства MAN. Перфектното взаимодействие на агрегатите с допълнителни, новоразработени намаляващи разхода компоненти в задвижването и софтуера осигурява на бъдещата серия първостепенно ниво на ефективност. По този начин новото поколение камиони MAN спестява до 8 процента гориво в сравнение с версията на предшественика Euro 6c в класическите транспортни приложения на дълги разстояния и по този начин постига ясно намаляване на CO2.
Подобрената аеродинамика на новия дизайн на автомобила също играе своята роля в това намаляване. Освен това MAN предлага допълнителни целенасочени и ориентирани към практиката възможности за обучение, част от услугата ProfiDrive, с цифрови приложения, за да подкрепи шофьорите в още по-ефективни методи на шофиране.
  
  
MAN
  
    
Максимална мобилност

Колко „добър“ е камионът, когато се използва, до голяма степен зависи от това колко ефективно и лесно той изпълнява транспортната си задача. Важен параметър тук е надеждността. MAN се стреми да направи изпитаното и истинското още по-добро с новото поколение камиони, за да гарантира дългогодишното качество на продукта (което многократно е потвърдено в доклада на TÜV) и за в бъдеще. Такъв пример е новоразработената за бъдещето електроника, която значително ще подобри и разшири функционалностите на камионите.
   
   
MAN
  
   
Освен това дигитализираната система за управление на поддръжката намалява оперативните разходи и осигурява максимална наличност на новите превозни средства MAN TG. Управлението на автопарка се поддържа чрез множество цифрови функционалности и услуги.
Самите камиони са буквално като извадени от бъдещето и вдигат летвата високо. А наличието им на българския пазар и фактът, че се предлагат и в България е повече от добра новина за собствениците на автопаркове и играчите на пазара. Повече може да разгледате и в официалната страница на MVB Truck&Bus Bulgaria, както и на уебсайта на MAN.

 

0 от 500