IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru разкри името на елекрическия си кросоувър

Премиерата на Soltera е насрочена за средата на 2022 година

Компанията Subaru обяви предстоящо излизане на пазара на електрическия кросоувър Solterra. Името на модела е съставено от две латински думи - sol (слънце) и terra (земя). Продажбите на всъдехода ще стартират в средата на 2022 година, като той ще се предлага в Япония, Северна Америка, Европа и Китай.


Subaru Soltera


Електрическият Solterra, както и представяният наскоро концептуален модел bZ4X, са резултат от сътрудничеството между Subaru и Toyota. В основата на кросоувъра е e-Subaru Global Platform (тя е и e-TNGA на Toyota), но силовият агрегат е разработка на Subaru.

От компанията не разкриват техническите характеристики на електромобила си, но обещават, че той ще получи два мотора и задвижване на четирите колела. Засега са публикувани само две снимки на Soltera, които само загатват неговия външен вид. Все пак се вижда, че кросоувърът разполага със светодиодна оптика и голям пътен просвет.


Subaru Soltera


За разлика от екстравагантната Toyota bZ4X, моделът на Subaru изглежда като напълно готов за серийно производство. Двата кросоувъра трябва да се появят на пазара едновременно, като този на Toyota обаче ще бъде опростен в сравнение с показания концепт. При него, например, вместо волан има Y-образен щурвал, който едва ли ще бъде използван за серийната версия.

Снимки: Subaru

0 от 500