IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz показа луксозен минван на ток - EQT

Серийната T-Class ще замени Citan, като ще получи версии на бензин и дизел

Още преди време Mercedes-Benz обяви, че ще създаде напълно нов модел - T-Class, а сега показа и какво ще представлява той. Компанията представи концептуалния модел EQT, който е с електрическо задвижване, но серийният вариант ще получи също така бензинови и дизелови агрегати.


Mercedes-Benz EQT


Бъдещата T-Class всъщност представлява пътническа версия на минивана на Mercedes, който ще замени настоящия Citan на световните пазари. Както и преди, автомобилът е изграден на базата на третото поколение на Renault Kangoo, което беше обновено през ноември миналата година.

Екипът от дизайнери на Mercedes е успял да подобри значително лукса, предлаган от новия модел. Той получава същата решетка на радиатора като на флагмана EQS, като от всяка страна в предната част са разположени светодиодни фарове. Дръжките на вратите са скрити, а в задната част има двойка светодиодни стопове, свързана със светеща линия под задното стъкло.


Mercedes-Benz EQT


Дължината на минивана е 4945 мм, като и от двете страни има плъзгащи се врати. Те се отварят достатъчно широко, за да може пътниците лесно да стигнат до третия ред седалки. Интериорът има елементи от EQS и новата C-Class, но все пак се вижда, че това е лекотоварен автомобил. В салона на концепта правят впечатление кожените седалки и многфункционалният волан.

Техническите детайли, касаещи оборудване и товароподемността, засега не се разкриват, но според запознати, електрическият вариант ще разчита на батерия с капацитет 44 кВт/ч, която ще осигури пробег от 295 км с едно зареждане.

Още снимки на концептуалния миниван на Mercedes - вижте в галерията:

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500