IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen неочаквано подкрепи намаляването на вредните емисии в ЕС

С промяната на позицията си концернът директно атакува конкуренцията

Концернът Volkswagen е готов да приеме новите по-строги изисквания за вредни емисии (СО2), като разчита, че ще се справи по-добре с тях от основните си конкуренти на пазара, съобщава агенция Reuters.


Volkswagen


През април ЕС обяви повишаване на целите си за намаляване на емисиите от парникови газове до 55% до 2030 година вместо приетите по-рано 40%. Това беше прието с недоволство от европейските производители, сред които първоначално беше и Volkswagen.

Според последните информации, концернът, който притежава редица автомобилни марки, в това число Porsche, Audi, VW, Seat и Skoda, е уведомил политиците в Брюксел, че ще подкрепи по-амбициозни цели за намаляване на вредните емисии в сравнение с останалите производители.

Засега не са посочва какви ще бъдат конкретните показатели, с които Volkswagen ще може да се справи. Посочва се обаче, че с този ход най-големият производител в Европа директно атакува конкурентите си, които искаха от Брюксел да им даде повече свобода при определяне на новите стандарти.

От Volkswagen коментираха, че и в миналото концернът е изразявал подкрепа за амбициозното намаляване на СO2, като добавиха, че това ще изисква разширяване на инфраструктурата за зареждане на електрически превозни средства и възобновяема енергия.

"Очакваме Европейската комисия да препоръча намаляване на емисиите СО2 за целия автомобилен парк до 2030 г. с 50% и сме подготвени за тези нива", се казва в коментира на германския производител.

Снимка: Motor

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Българин ( преди 2 години )
    VW и тяхното лицемерие (дизелгейт)
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    СМОГ ( преди 2 години )
    От началото на тая година не дават акт 16 на нови сгради без 10% от паркоместата им да са със зарядни станции и инвеститорите монтират, ко да правят. Догодина може да са 20%, така че има движение и у нас по въпроса (като страна член на ЕС). За лятото бутаме с новите еко чипове да спрат от движение 1/3 от 2 млн. бракувани дизела в България, пък да видим ;)
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    до#6 ( преди 2 години )
    Щото не те четат във форума. Затова няма да извадят хит.
  • #2
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Защо не направят нов модел с ретро визия в стил шкода 105/120 (вертикален стоп) и електрически двигател отзад. Ще е хит.
  • #1
    5 rate up comment 14 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Не случайно им казват ВАГ-едикакво си. Винаги съм се чудел на хората, които ги купуват...