IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кръгово кръстовище потресе американците

Вижте какъв хаос предизвиква това непознато за местните хора транспортно решение (ВИДЕО)

Съединените щати са първата страна в света, където автомобилите стават наистина масови. Днес по американските шосета се движат 279.1 милиона коли, и тамошните шофьори обикновено не страдат от липса на опит. Но има и изключения, като например това новопостроено кръгово кръстовище в източната част на щата Кентъки, което буквало взе акъла на местните жители.
 
 
 
  
   
Работата е там, че така характерните за Европа кръгови кръстовища са много голяма рядкост отвъд океана. По данни на щатския пътен институт в цялата огромна страна има само около 7100 такива, и те са съсредоточени почти изцяло в североизточната част на страната.

Има и друг проблем - във вътрешността на САЩ рядко е валидно дори правилото за предимство на дясностоящия. В повечето щати вместо него на регулираните кръстовища с предимство е онзи, който е стигнал кръстовището пръв.

Това обяснява тоталния хаос, причинен от новото кръгово в Кентъки. На видеото, качено от потребителя EVOSexyBeast в Reddit, добре се вижда какво объркване цари - мнозина минават в насрещното, за да завият наляво, други - за да продължат направо. Източната част на Кентъки е предимно селски местности, с малки населени места, и хората явно не са свикнали с подобни решения за трафика.
   
 

 

0 от 500
  • #33
    1 rate up comment 0 rate down comment
    до 31 ( преди 2 години )
    Вероятно има милиони неща, които никога не си чувал, селски, но това не им пречи да съществуват. Я вземи вместо това поизпери малко анцуга
  • #32
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 2 години )
    Тия са от електората на Тръмп, та нищо чудно.
  • #31
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Редакторчитооо... ( преди 2 години )
    Баа, за сефте чувам, в регулирано кръстовище, първия да е с предимство... кво остава за НЕрегулираните низнам...май пак я оплескахте в таа медия калтаци стягайте се малко..
  • #30
    20 rate up comment 0 rate down comment
    Pepo ( преди 2 години )
    Преди 5 години карах рента-а-кар в Колорадо и на такова кръгово, спазих предимството на дясностоящия , ей как не стана зверска катастрофа не знам, тия от ляво ми влязоха като японци камикадзета , то стана една врява, едно бибиткане и псуване. Направо късмет извадих че тия селяни- каубои не извадиха чифтета да стрелят ( впоследствие разбрах че това е верятност, която на късмет съм се разминал - явно съм срещал инетелктуалци :) ). Разликата между съветската матрьошка и американски реднек - няма.
  • #29
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Иван Димитров ( преди 2 години )
    Не е важно какво е кръговото - важно е кой е в него!
  • #28
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо ( преди 2 години )
    29 коментара за едно тъпо кръгово,егати хората дето сте:))))
  • #27
    5 rate up comment 17 rate down comment
    RD ( преди 2 години )
    Пич, и в България правото е на влизащия в кръговото, ако изрично няма друг знак. Ама ще знам да се пазя от теб!
  • #26
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Големите ( преди 2 години )
    Пак правим констатацията, че Америка и Русия си приличат по много признаци. В Русия кръговите са много, не са им непознати, но на 90% от тях предимство има дясно стоящия, така че в час пик, веднъж влезнал в кръгчето, даваш предимство на всеки един лъч!
  • #25
    10 rate up comment 1 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 2 години )
    Реднеци, сър!Цивилизация.
  • #24
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 години )
    Като всяко решение и кръговите кръстовища си имат предимства и недостатъци. Кръговото е относително евтино решение за създаване на кръстовище с голяма пропускливост без сериозни промени в околната инфраструктура. Но както беше писал някой под мен при по-сериозен трафик се превръща в тотален кошмар и тогава найстина създава предпоставки за инциденти. Факт е, че доста хора, особено такива, които не шофират често градско, не се чувстват много комфортно на такива кръстовища.