IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Задуши Tesla: най-новата забава в Америка

Правилата са прости: изпреварваш електромобил с пикапа си, затваряш го и бълваш облаци пушек

Електромобилите на Tesla пробуждат праведен гняв в душите на много бензинови маниаци. Но никой не реагира така остро като собствениците на големи дизелови пикапи в САЩ, които дори си измислиха ново развлечение: "задушù Tesla".
  
  

  
  
Eсенцията на забавата е, ако видиш електромобил на пътя, да го изпревариш с пикапа, да се престроиш пред него и после мощно да избълваш черен дим. Тази видеоподборка добре показва колко масова е вече тази практика.

Естествено, тя се получава най-добре, ако пикапът е допълнително тунингован и с премахнати филтри. В повечето щати това не е позволено от закона, но ако се съди по картината от пътищата, тази забрана не се налага особено строго.
  
   
rolling coal, дизел, пушек, пикап, Toyota Prius
Eлектромобилите на Tesla са предпочитаните, но не единствените жертви


Много популярна модификация е т. нар. Rolling coal или Coal rolling. При нея се човърка в управлението на мотора, за да се подава повече дизелово гориво. Това увеличава не толкова мощността, колкото количеството на пушека. И е все по-популярно. Говорим за същата страна, която роди скандала Дизелгейт и одруса Volkswagen милиарди, задето автомобилите им работят в различен режим при тестване и в реалния живот.

0 от 500