IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW дава 2 години почивка на M2

Новото поколение на спортното купе ще получи двигателя на M3/M4

Производството на купето BMW M2 (F87) ще бъде прекратено през това лято, но приемникът на модела с индекс G87 ще се появи едва през 2023 година. Това съобщава изданието BMW Blog, като се позовава на свои източници в баварската компанията.


BMW M


Според информацията, новото BMW 2-Series Coupe ще дебютира още тази година, но топ-версията му ще излезе значително по-късно. Премиерата на бъдещото M2 ще се състои едва през декември 2022 година, а първите автомобили от модела ще се появяват на пътя няколко месеца по-късно.

Известно е, че новото M2 ще си остане със задно предаване за разлика от другите 2-Series - компактният ван Active Tourer и седанът Gran Coupe, които ще бъдат със задвижване на предните колела. Механичната скоростна кутия си остава под въпрос дори като опция.

Спортното купе ще получи традиционния 8-степенен "автомат" ZF и редови 3,0-литров битурбо двигател с 6 цилиндъра S58, който е познат от моделите М3/М4 и Х3/Х4 М. Неговата мощност ще бъде между 400 и 450 к.с. Новият модел ще избегне гигантската решетка на радиатора, която се поставя на купето 4-Series, като така двата автомобила ще се различават значително и визуално.

Снимка: BMW

0 от 500