IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Скритите помощници в колата, които мнозина пренебрегват

Някои от тези функции могат дори да спасят човешки живот

Когато хората си купуват автомобил, те се ръководят основно от няколко критерия - икономия на гориво, безопасност и надеждност. Разбира се, те искат и някои нови технологии и функции, повечето от които вече влизат в стандартното оборудване. Сред тях са системи за безопасност и асистенти на водача, които са особено важни в днешно време.

Има обаче и някои функции, които са сравнително неизвестни или пък недооценени, но те винаги са били в автомобили. Ето един поглед към тези важни помощници на шофьора, на които мнозина не обръщат внимание, но в някои ситуации част от тях дори могат да спасят човешки живо.
   

Скритите помощници в автомобила (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До 5 ( преди 2 години )
    Ти си зле осведомен и с нисък интелект. Проумей го и ще ти олекне.
  • #5
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Faistartar ( преди 2 години )
    По големи глупости не бях чел
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Смех ( преди 2 години )
    Това с индикатора къде е капачката на резервоара при Пижо не важи - не си правят труда да го оправят и показва в последните им модели от погрешната страна, даже при ел таблата.
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    да отбележа ( преди 2 години )
    Това с прозорците е удобна функция, като задържиш копчето отваряне/затвяряне на дистанционното и управляваш 4-те прозореца, особено лятото преди да вляза в колата или като я оставя пред блока и си дам сметка че жената е оставила нейния прозорец 3 пръста отворен и ще започва да вали.
  • #2
    13 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    1 Прав си, но България е изключение, щом от КАТ ти казват да си носиш одеала...Иначе при мен на 3 гр. писка един звук, който е доста стресиращ и веднага мисълта е какво се счупи сега. Всеки път.
  • #1
    33 rate up comment 2 rate down comment
    33 ( преди 2 години )
    Снежинката на таблото се показва единствено под определена температута, т.е. индикира, че външната температурата е ниска и водача следва да бъде по-внимателен. Няма как (поне засега) колата да знае какво е състоянието на пътя и дали е замръзнал.