IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

23-годишно Subaru се продаде по-скъпо от Ferrari Roma

С цена от 312 555 долара, тази Impreza е най-скъпата бройка в историята на марката

23-годишно Subaru Impreza счупи рекорда за най-висока цена, постиган някога от японската марка, като се продаде на онлайн търг в САЩ за 312 555 долара, или 505 000 лева. Това е с около 50% над американската цена за чисто ново Ferrari Roma.
  
  
Subaru Impreza 22B
  
  
Причината за рекорда е съвсем разбираема: става дума не за обикновена Impreza, а за най-рядката и прославена версия на автомобила, наречена 22В STI.
Тя се появява през 1998 като специална версия на WRX STi, в чест на 40-ата годишнина на марката Subaru и на третата поредна конструкторска титла в Световния рали шампионат. 22В e по-широка разновидност на WRX, ползваща конструктивни решения от истинския рали автомобил на Колин Макрей.
    
Двигателят е 2.2-литров EJ22G, с официална мощност 280 конски сили при 6000 об/мин, и 363 Нм максимален въртящ момент (макар че неофициално е способен и на повече). Задвижването е на четирите колела с петстепенна ръчна трансмисия и електронно блокируем диференциал. Теглото на колата е само 1270 кг.  

Произведени са само 424 бройки от този автомобил, от които 400 - за вътрешния японски пазар. Те са разпродадени за по-малко от час.
 
   
Subaru Impreza 22B
   
   
Конкретната бройка е номер 156 от производствената серия за Япония, в характерния World Rally Blue цвят. Има регулируем заден спойлер, джанти BBS, червени спирачни апарати, автоматичен климатик. Ангренажният ремък и водната помпа са току-що сменени, а колата е с общ пробег едва 40 000 километра.

До момента рекордът за най-скъпо Subaru се държеше от действителната Impreza WRC на рали шампиона Колин Макрей, продадена през 2017 за 300 000 долара.

Сегашната покупка несъмнено е дело на истински фен, ако се съди и по предложената цена, завършваща на 555 - марката цигари, която бе генерален спонсор на тима за Световния рали шампионат навремето.


Още снимки на уникалната Impreza вижте в ГАЛЕРИЯТА:

 

 

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Струва си парите раз ( преди 1 година )
    Само дето ферари рома е безличен автомобил без никаква история и нищо интересно по него. Нормално икона да струва повече от бездушна лъскава количка. Единствено *** , раждан онзи ден може да се учуди на това. Все пак той едва ли си има понятие от митичната група B.
  • #6
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Владислав ( преди 2 години )
    Ами да му е честита,взел си е страшен автомобил ,както е тръгнало на последък скоро ДВГ автомобилите ще са само в частни колекции.Няма ги вече старите мотори и страхотни коли.Който има пари и акъл ще инвестира сега в имоти или в коли с ДВГ.Цената и на двете ще се вдига само.
  • #5
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Car guy ( преди 2 години )
    Ако си разбирач ще знаеш, че тази кола не само си струва парите, но и цената й след време ще се вдига още и още. Ама *** обяснявай на кварталния *** с голф дизел с чип и права тръба.
  • #4
    17 rate up comment 2 rate down comment
    sameman ( преди 2 години )
    "Явно има повече пари, отколкото акъл", а нашето момче пръщи от акъл, но няма пари... Чуди се, защо някой бил дал тези пари за тази кола. Ще се чудиш, но няма да разбереш... От многото акъл в теб е това.
  • #3
    12 rate up comment 2 rate down comment
    пропов ( преди 2 години )
    Някой тук като се изцепи че старите коли не струват, били каруци, кошници и бля бля. Да се чудиш що чете такива сайтове, пък очевидно нищо не е научил от тях. Че даже и се излага да коментира.
  • #2
    23 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Има пари щото има акъл и прави каквото си иска.Много кисело гроздето маа....
  • #1
    10 rate up comment 35 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Трябва да си психично болен за да дадеш такава сума за това нещо!!! Но, явно човека има повече пари, отколкото акъл и е фен на марката затова му е простено, пък и са си негови!