IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini обяви рекордни продажби

За първото тримесечие компанията е реализирала 2422 автомобила

Компанията Lamborghini започва 2021 година с гръм и трясък, като отчете най-добрия резултат в историята си първото тримесечие. Така марката компенсира спада на продажбите си за 2020 година, който е с 11%. Освен това, поръчките покриват цялото производство до края на септември.


Lamborghini Urus


По отношение на данните, между януари и март тази година Lamborghini е продала 2422 автомобила. Това е рекорд за тримесечието, като е с 25% повече от 2020 и с 22% повече от 2019 година. Най-популярният модел си остава Urus с 1382 единици, като това е повече от резултата на следващите два взети заедно - Huracan (753) и Aventador (287).

В компанията са убедени, че 2021 година ще бъде още по-успешна, като се очакват продажбите да надхвърлят най-добрия резултат. Той е от 2019 година - 8205 автомобила. Lamborghini вече представи един нов автомобил - Huracan STO, а предстоят премиерите на още два, които ще бъдат с V12 двигатели. Това са наследникът на Aventador и хибридна суперкола на базата на Sian.


Lamborghini Huracan STO


Преди тези два модела марката ще представи и обновения Urus. Именно на него се възлагат и най-големите надежди за продължаване на отличното представяне на пазара.

Снимки: Lamborghini

0 от 500