IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini подготвя премиерата на наследника на Aventador

Това ще е последната суперкола на марката с V12, като тя ще получи и хибридна помощ

Италианският производител Lamborghini подготвя пускането на пазара на дългоочаквания заместник на Aventador, като продажбите на автомобила ще стартират през 2022 година. Той ще получи V12 двигател, като за разлика от своя предшественик ще има и хибридна задвижваща система, съобщава Autocar.


Lamborghini


Премиерата на новия флагман на компанията от Сант'Агата Болонезе ще се състои по-късно тази година, като преди това Lamborghini ще представи хибридна версия на своя кросоувър Urus. Новата суперкола на италианската марка ще бъде последното серийно Lamborghini, което ще използва легендарния V12 двигател. Следващото поколение на модела ще бъде изцяло електрифицирано.

"В момента ключовият приоритет на компанията е да разработи ясна визия за това, какво означава електрификацията на марката. Трябва да преоткрием Lamborghini, но едновременно с това да останем Lamborghini. А това означава - да променим всичко, за да не променяме нищо и колите ни да останат такива, каквито ги познават и обичат хората", коментира президентът на компанията Стефан Винкелман.


Lamborghini


Той потвърди, че до края на година ще видим две нови коли на марката с V12 двигатели, но не разтри подробности. Източници на Autocar твърдят, че единият от тях е базиран на сегашния Aventador, като ще получи технологията със суперкондензатори на хиперколата Sián FKP 37 с мощност 808 к.с.

Следващото поколение на новия флагман с V12 беше забавяно няколко пъти, отчасти поради въздействието на коронавируса, но главно поради настояването на Lamborghini да разработи хибридна технология, която да отговаря на нуждите и характера на неговия суперавтомобил.

Снимки: Lamborghini

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Някои Ламбота изглеждат като от компютърна игра, така че най-добрият дизайн в света със сигурност не е. Примерно Перформанте-то е жестоко. Но Сиан ми е предобрен...
  • #3
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Jiko ( преди 3 години )
    Голяма част от клиентите купуват Ламбо,Ферари и други подобни заради сърцето ,а именно двигателя ,а след като станат Елчета всички ще са равни ,дали ще купя Тесла с 100 кв батерия или Ламбо със същата ,разликата ще е в дизайна ,за жалост
  • #2
    4 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Чак пък най-добрия! По-скоро на бръснарски ножчета!
  • #1
    1 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    И все последната и все в12 и тн. лъжи