IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai най-после разкри серийния си пикап

Santa Cruz въвежда нов клас автомобили - SAV

Преди повече от 6 години компанията Hyundai анонсира пускане на пикап, който най-после е готов със серийния си вариант. Моделът получава името Santa Cruz, като продажбите му на американския пазар стартират през лятото.


Hyundai Santa Cruz


Корейският производител описва Santa Cruz с термина SAV (Sport Adventure Vehicle) и настоява той да бъде определян като първия представител на нов клас автомобили, които съчетават качествата на кросоувър, всъдеход и пикап.

Габаритите на модела са 4,97 метра дължина, 1,9 метра широчина и 1,69 метра височина. Разстоянието между двете оси е 3 метра, а дължината на товарната площадка - 1,23 метра. По всички тези параметри Santa Cruz отстъпва на конкурентите си, но в Hyundai смятат, че компактните размери му дават огромно предимство в градски условия.


Hyundai Santa Cruz


Hyundai Santa Cruz ще се произвежда в Алабама, като ще се предлага с 2,5-литрови бензинови двигатели с 4 цилиндъра. По-слабият развива 190 к.с. и 244 Нм, като се съчетава с 8-степенен автомат. Вторият е с турбо, като мощността му е 275 к.с. и 400 Нм, а скоростната кутия е 8-степенна роботизирана.

И двата варианта са със задвижване на четирите колела HTRAC със спортен режим, при който по-голяма част от тягата се предава на задните колела. В зависимост от избрания двигател Santa Cruz може да тегли прицеп с маса 1,5 или 2,2 тона.


Hyundai Santa Cruz


Салонът на пикапа повтаря до голяма степен този на новия Tucson, като предлага цифров приборен панел, 10-инчов екран на мултимедийната система и аудиосистема Bose. Под задния ред седалки е предвидено допълнително място за съхранение на различни вещи.

В стандартното оборудване влизат система за предотвратяване на челен сблъсък с функция за разпознаване на пешеходци и велосипедисти, система за поддържане на лентата на движение и система за наблюдение на шофьора.

Още снимки на новия пикап на Hyundai - вижте в галерията:

Сред опциите, предлагани за модела, попадат 20-цолови джанти, контрол на слепите зони, кръгово видеонаблюдение, асистент за движение по магистрала, асистент за безопасно излизане от автомобила и система за предотвратяване на сблъсък при излизане на заден ход от паркинг.

Снимки: Hyundai

0 от 500