fallback

Хиперколата на Mercedes-AMG се счупи на "Нюрбургринг"

Project One не успя дори да направи една обиколка на пистата

Въпрос на време беше новата хиперкола на Mercedes-AMG - Project One, която е вдъхновена от болидите във Формула 1, да се появи на тестове на най-трудната писта - "Нюрбургринг". Нещата обаче съвсем не се развиха според плановете на германския производител, съобщава Carscoops.

Точно преди да стигне до входа на трасето, тестовият прототип се повреди и спря край пътя. Според очевидци, двигателят на машината е прегрял, като това се е случило на повече от 2 километра от новия тестови център на AMG.

Фотографът на изданието е успял да се доближи максимално близко до колата, за да направи снимки, като на някои от тях се вижда дори интериорът, както и квадратният волан в стил F1, а също така и много карбонови елементи. От компанията не коментират какво точно се е случило с автомобила и дали тестовете на "Нюрбургринг" ще продължат по план.

Mercedes-AMG вече обяви, че доставките на първите бройки до крайни клиенти ще започнат тази есен. Хиперколата, която се задвижва от хибриден агрегат с 1,6-литров бензинов V6, развива над 1000 к.с. От нея са произведени 275 бройки, като всяка от тях струва 2,7 млн. долара. Всички бройки от модела вече са продадени.

Снимки: Carscoops

fallback
  • #32
    F1 ( преди 3 години )
    F1 също са със 1.6 1000 коня
  • #31
    До 35 ( преди 3 години )
    Ако беше от рено щеше и да се прибере на самоход
  • #30
    анонимен ( преди 3 години )
    Нормално като е направена на базата на Рено
  • #29
    Мер . Бенц . ( преди 3 години )
    Пълно с умници тука ! Да казваш на кокошката как да снася яйца е много тъпо !!!!
  • #28
    Brbrbz ( преди 3 години )
    Карача Mugen Honda Civic RR FD2 се продаде за 15 минути още на представянето на Сема. Сега последния Civic type R Limited Edition се продаде за 4 минути.
  • #27
    Ferrari fan ( преди 3 години )
    Ферари навремето им каза,че да се използва двигател от Ф1 на цивилна кола не е удачен вариант!Ама кой да слуша,Ханс си знае своето.
  • #26
    анонимен ( преди 3 години )
    Както казва колегата: - друго си е, когато човек с кола за 2хил. лева се изкаже компетентно за друга кола струваща над 5 милиона лева!!
  • #25
    Брей ( преди 3 години )
    1.6 и 1000к.с. +, мда, #27 го каза много правилно - браво за експеримента. И това е supercar... виждаме че е "CAR" ама кое му е SUPER? След 50000км е supercar, ама без двигател... И за протокола - това не е завист... бла бла, това е факт.
  • #24
    Горубляне-Дупница ( преди 3 години )
    Продава се същото, нов внос на 49 999км!
  • #23
    Врачанина ( преди 3 години )
    Големи изгъзици правите бацета от мерцедес как на 1.6 ще му сложиш хил.+ коня то 200 коня нема да удържи тази кубатура ама евала за експеримента.
fallback
Последни