fallback

Хиперколата на Mercedes-AMG се счупи на "Нюрбургринг"

Project One не успя дори да направи една обиколка на пистата

Въпрос на време беше новата хиперкола на Mercedes-AMG - Project One, която е вдъхновена от болидите във Формула 1, да се появи на тестове на най-трудната писта - "Нюрбургринг". Нещата обаче съвсем не се развиха според плановете на германския производител, съобщава Carscoops.

Точно преди да стигне до входа на трасето, тестовият прототип се повреди и спря край пътя. Според очевидци, двигателят на машината е прегрял, като това се е случило на повече от 2 километра от новия тестови център на AMG.

Фотографът на изданието е успял да се доближи максимално близко до колата, за да направи снимки, като на някои от тях се вижда дори интериорът, както и квадратният волан в стил F1, а също така и много карбонови елементи. От компанията не коментират какво точно се е случило с автомобила и дали тестовете на "Нюрбургринг" ще продължат по план.

Mercedes-AMG вече обяви, че доставките на първите бройки до крайни клиенти ще започнат тази есен. Хиперколата, която се задвижва от хибриден агрегат с 1,6-литров бензинов V6, развива над 1000 к.с. От нея са произведени 275 бройки, като всяка от тях струва 2,7 млн. долара. Всички бройки от модела вече са продадени.

Снимки: Carscoops

fallback
  • #12
    Факт! ( преди 3 години )
    И на тва мотора е от Рено.
  • #11
    Клиент ( преди 3 години )
    Мерцедес и всички останали! Нали!От немската стока само бира, вурстове и кисело зеле и то ако не е много придирчив човек, останалото не става!
  • #10
    анонимен ( преди 3 години )
    С това партньорство с Рено и Нисан така става.
  • #9
    Jorroveliki ( преди 3 години )
    На Фсички шмиргели, фенове на Ипонски кочини, им са дръпна акуто от яд. Ся почва плюенето.
  • #8
    Карач ( преди 3 години )
    Всички бройки от модела вече са продадени. Дали има японаска марка която може да направи такава кола, че и да продаде всички бройки преди окончателното завършване на модела!?
  • #7
    Do Яко ( преди 3 години )
    Тебе май яко са те "любили"в някое Рено,та само Рена виждаш навсякъде:)))))
  • #6
    Car guy ( преди 3 години )
    От мотор 1000 коня на 1.6 друго не може да се очаква. Даваха му 50К ресурс на двигателя, ама се вижда, че май и толкова няма да искара. Който се интересува от Ф1 знае. Такива проекти не са за цивилни.
  • #5
    Гост ( преди 3 години )
    Ланча са поставили мотор от Формула едно в шосейна кола преди повече от 30г.
  • #4
    анонимен ( преди 3 години )
    Нали немските коли бяха здрави, Пешо?
  • #3
    Яко прост ( преди 3 години )
    Това е технология,която нито една друга марка, занимаваща се със спортни автомобили няма смелостта да направи.Като имаш предвид каква е надежността на Ф1 колите,ще има доста тестове преди да се закара на собствениците
fallback
Последни