IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият шеф на Alfa Romeo върна SUV за доработка

Дебютът на компактния Tonale се отлага за 2022 година

Премиерата на втория SUV в гамата на Alfa Romeo, който ще носи името Tonale, се отлага за 2022 година. Решението е взето от новия изпълнителен директор на компанията Жан.Филип Импарато, който е недоволен от сегашната ефективност на модела, съобщава Automotive News Europe.


Alfa Romeo Tonale


Импарато застана начело на Alfa Romeo през януари, след като дълги години ръководеше Peugeot. След сливането на PSA и FCA обаче именно той ще има тежката задача да превърне италианската компания в сериозен конкурент на останалите производители, представени на европейския пазар.

Важна роля за постигането на тази цел играе именно Tonale, който ще се присъедини към Giulia и Stelvio в гамата на марката. Компактният SUV беше представен като прототип на изложението в Женева през 2019 година, а производството му трябваше да стартира през тази есен в завода в Помилано д'Арко.


Alfa Romeo Tonale


В същото време обаче продажбите на Alfa Romeo в Европа са спаднали с 33% и ръководството на компанията търси ефективни начини за спиране на това пропадане, като серийното Tonale трябва да бъде един от тях. Явно обаче по кросоувъра трябва да бъдат направени някои промени, най-вече в производителността на задвижващите агрегати и това налага отлагането на старта на производство.

Снимка: Alfa Romeo

0 от 500
  • #17
    5 rate up comment 0 rate down comment
    До 9 ( преди 2 години )
    Ти тия коли в гаража си ще ги видиш,когато видиш очите на........(знаеш ко)!!!
  • #16
    9 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    В Сащ японските коли се карат само от мексикански скъсани мучачоси и бели дебели лелки които разбират от кола колкото куче от ракетно инженерство
  • #15
    2 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Че е грозно, грозно е, че е скъпо, скъпо е, че това е изтекла снимка а не измислица както ви се иска фенчета, истниска е. То да беше само лоста..идея си нямате от съвременни коли, нито наживо нито на снимки.
  • #14
    6 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Хората просто не искат да карат грозни и чупливи коли. Всеки нормален човек си мечтае за немска кола тъй като по добро то това няма. Но като няма и достатъчно пари често хората се задоволяват с френски, японски и корейски като компромисен вариант с прилично съотношение цена/качество.
  • #13
    3 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Харесва ли ви, или не, това което казва номер 12 е вярно. Явно просто повечето хора, които пишат коментари не са виждали и билет за щатите, демек, алфаджии без никакъв релеф на мозъка. Там нещата вървят така - родно, японско и корейско, а топа е немското. Кадилаци и Линкълн ги карат, местните мутраци и разни земеделци от провинцията. Средната класа е главно с японци и Фолксваген, а всички истински баровци карат немската тройка. Ферари и Ламбо, не ги слагам, към любимата ви Алфа, защото са далеч.
  • #12
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Селянин ( преди 2 години )
    "трябва да бъдат направени някои промени, най-вече в производителността на задвижващите агрегати" Явно трицилиндровият 1200-кубиков звяр не е достатъчен. Ще трябва да му добавят и хибридна с-***, за още 30-40 коня и 300-400 кила към теглото. Така вече и цената ще е премиум.
  • #11
    4 rate up comment 0 rate down comment
    До 13 ( преди 2 години )
    Може би трябва да се сетиш, че това е някаква фенска измислица за интериор, тъй като досега официални снимки на модела не е имало.
  • #10
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Дано една от причините е грозния скоростен лост който да се разкара понеже колата е очевидно автоматик. Това животно вече и в Шкода го няма.
  • #9
    11 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Личи си, че повечето тук, сте виждали щатите само във филмите на Силвестър Сталоун. Там тези хора, които са с ниски финансови възможности карат, техните марки, като не визирам Кадилак и Линкълн, а всичко останало. Хората с малко, по-висок статус японски коли, вече и корейски, а всички с много финансови възможности карат немски автомобили. Немеца и японеца се уважават по целия свят, а хората които са бъкани с комплекси нека да си говорят, каквото си искат.
  • #8
    15 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Всички съвременни автомобили са предостатъчно надеждни. Само че вие, бедни ори зарчета, няма как да го знаете, защото на по-нов от 15-годишен не сте се качвали освен на автосалона. Нормалните хора си избират кола по дизайн, оборудване, цена, емоция, мощност, багажно пространство. Само ори заря с новия внос 15+ години на първо място му е "да не се чупи".