IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Жена провокира катастрофа с 13 коли в тунел

Всички автомобили са се ударили в една и съща лента (ВИДЕО)

Жена зад волана на Mazda CX-5 провокира масова катастрофа с 13 автомобила в китайския град Нанкин. Дамата карала много бавно в тунела, като така изненадала останалите шофьори и те започнали рязко да спират. Това обаче не се отдало на всички.


катастрофа тунел


По ирония на съдбата най-леко е пострадала именно колата на предполагаемата виновница за инцидента. Нейната Mazda е със счупена задна броня. Останалите 12 машини, които са от 10 различни марки, са получи по-тежки повреди. А най-странното е, че всички участници в инцидента са останали в една и съща лента.

Според китайските медии, жената е намалила скоростта в тунела, тъй като и пишела съобщение на смартфона си. Останалите водачи явно не са успели да реагират, което е довело до сблъсъците. Сред пострадалите коли са Audi A4, BMW X1, Mazda6, Skoda Octavia, Mercedes-Benz CLA, Audi A3, Nissan Teana, Renault Koleos и Honda Civic.
 

12 cars involved in an accident this morning in Nanjing, China from r/IdiotsInCars

 

 

Пътната полиция в Нанкин засега не е коментирала инцидента, тъй като се изяснява вината на участниците. Със сигурност обаче шофьорите ще бъдат глобени за неспазване на дистанция.

Снимка и видео: Reddit.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не случайно арабите не дават на жените да шофират
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Аз пък помня един сополанко (мъж) как беше ударил колата на една жена отзад. Стигат на улица без предимство. Тя спира да се огледа, а той зад нея гледа настрани, че няма коли и кара през нея. После сигурно знаете, че е виновен който не е спрял, не този, който е спрял. Лошите шофьори се мислят за перфектни, а добрият шофьор се опитва да предвиди всичко, най-вече собствените си грешки.
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Онуфри ( преди 2 години )
    Понеже бях там, да ви кажа как стана всичко. Жената спря, колата зад нея също, следващата и тя спря, обаче четвъртата не успя и удари третата, тя втората а тя първата и затова колата на жената има най-малйо поражения. Другите назад не видях, защото се отдалечих и сега разбирам, че са 13 коли общо. Благодаря за информацията, че няма жертви, бях се притеснил.
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Няма как да е виновна само защото е карала бавно, освен ако е нямало специално изискване за това. Актуализирайте си познанията по правилника за движение. Подобен е във всяка държава. Виновни са тези, които са спазвали неадекватна дистанция. Скоростта може да се намали и по твърде уважителна причина като внезапна повреда, здравословен проблем и т.н. Единствено рязко и нарочно намаляване на скоростта в търсене на конфликт със шофьора отзад е нарушение.
  • #1
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Неандерталци, ако е мъж, ще наблегнете ли на това, че е мъж? Лошите шофьори са и от двата пола. По-опасните са в силния пол, защото повечето имат измамно самочувствие