IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz Sprinter се превърна в състезателна "Пътна помощ"

Доработката на полското ателие Kegger е оценена на 125 000 евро

Полското тунинг-ателие Kegger превърна популярния германски товарен модел Mercedes-Benz Sprinter в машина за превоз на аварирали автомобили. Тя носи името Sprinter Petronas Edition и получава елементи от състезателни коли.


Mercedes-Benz Sprinter


В основата на проекта е фургонът Sprinter във версията 319 CDI. Машината е оборудвана с 3,0-литров турбодизелов V6, който развива 190 к.с. и 440 Нм. Скоростната кутия е 7-степенен автомат, предаващ цялата мощност на задните колела. Товарната машина е получила и пневматично оскачване.

Екстериорът на преработения Sprinter се отличава с нова предна броня с огромни въздухозаборници и напълно променен преден спойлер. Решетката на радиатора е потъмнена, а 18-цоловите джанти с тънка контрастна синя линия завършват визуалните подобрения.


Mercedes-Benz Sprinter


Салонът също не е типичен за машина на "Пътна помощ", тъй като създателите му залагат на кожа алкантара върху приборния панел, седалките и вътрешната част на вратите. Значително подобрена е шумоизолацията, която е съчетана с модернизирана аудиосистема.

Sprinter Petronas Edition разполага с товарна платформа за автомобили, която е оборудвана и с допълнителни кутии за съхранение на необходимите инструменти. Поляците са оценили своето творение на 125 000 евро.


Mercedes-Benz Sprinter

Снимки: Kegger

0 от 500