IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кой е най-бързият товарен микробус (ВИДЕО)

Любопитно драг състезание между Sprinter, Transit и Сrafter

Кой е най-бързият товарен микробус (ВИДЕО)

Както се знае, драг състезанието между автомобили е спринт на разстояние 1/4 миля (402 м). Каква по-добра проверка на ускорението дори за товарен микробус? Журналистите от carwow решиха да изправят един срещу друг трите най-продавани такива бусове на европейския пазар - Ford Transit, Mercedes-Benz Sprinter и Volkswagen Сrafter. Най-нов от тях е третото поколение на Sprinter, което излезе на пазара миналото лято.

И трите микробуса са оборудвани с 2.0-литрови турбодизелови двигатели. Най-мощният е на Crafter - 177 к.с., следван от Transit със 170 и Sprinter със 163. По-този начин разликата в броя на кончетата между участниците е точно 7. Sprinter е единственият от тримата конкуренти с автоматична трансмисия, а Transit - единственият с предно задвижване на колелата.

Състезанието се провежда на три етапа. Първият е спринт от място, вторият - ускорение от движение, а при третия микробусите премерват сили при спиране от скорост 80 км/ч. Един от товарните бусове не печели в нито едно от етапите, но за повече подробности май е най-добре да хвърлите едно око на видеото.

Видео: carwow/YouTube

0 от 500
  • #2
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Така е, но по БГ пътищата шофьорите на голяма част от дистрибуторските бусове ги приемат за състезателни возила, както си се изразил и натискат здраво на междуградски пътища.
  • #1
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Извинете много, но бусовете не са състезателни возила. На тях идеята им е малко по-друга..Това е все-едно да гледаш коя крава ходи по голяма нужда повече. Пълно безумие.