IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz коригира пробега на електрическия си флагман

Бъдещият EQS ще може да изминава до 770 км с едно зареждане

Компанията Mercedes-Benz коригира някои от характеристиките на бъдещия си електромобил EQS. Досега се твърдеше, че новият електрически флагман на марката ще изминава 700 км с едно зареждане, но този показател вече е увеличен на 770 км.


Mercedes-Benz EQS


С такъв пробег ще може да се похвали единствено топ-версиите на модела, които са оборудвани с батерия с капацитет 108 кВт/ч. Компанията вече стартира производството на тези акумулаторите, като то е съсредоточено в завода на Mercedes в Щутгарт (Германия).

За големия пробег сериозна роля играе и аеродинамиката на модела. Коефициентът на аеродинамично съпротивление при серийния Mercedes-Benz EQS е рекордните 0,20, докато при повечето "граждански" автомобили този показател варира между 0,25 и 0,33.


Mercedes-Benz EQS


Премиерата на новия електрически флагман на компанията от Щутгарт ще се състои на 15 април, като тогава ще станат ясни и технически характеристики на електромобила, чието производство трябва да стартира през август. Малко след това ще дебютира и втори седан на ток - EQE, а през 2022 година Mercedes ще предложи и два електрически кросоувъра.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #3
    13 rate up comment 0 rate down comment
    до 2: ( преди 3 години )
    Да но, да не забравяме, че и другите пренасочват ресурси в развитието на зарядните станции. Ще станем свидетели на едно голямо състезание съвсем скоро. Дано само печеливш да е крайния потребител, а не да има пак картели като при горивата.
  • #2
    10 rate up comment 4 rate down comment
    До 1 ( преди 3 години )
    Няма да е монопол, но Тесла има предимството! Зарядната мрежа! Една от причините, хората да избират Тесла! Кой купува кола, ако не може да я ползва? Всички останали, чакат правителствата да им направят мрежа! Тесла си изгради сама! И продължават с повече! Според мен, ще дойде нещо друго, Тесла ще отключи мрежата и за други коли на по-висока цена от коли Тесла и ще печели доста от тока, който ще продават! Имат най-развитата мрежа и продължават здраво!
  • #1
    10 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Големите играчи настъпват яко. Тук Даймлер, от съседната статия БМВ, ВАГ са яко в играта с всичките си марки, Стелантис ще застъпят сериозно, ФОРД и ГМ също не си поплюват, корейците вече са вътре, Рено-Нисан и те, а за китайците да не говорим. Монопола на Тесла приключи май.